Eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor contravine principiului independenţei justiţiei, fiind neconstituţională, avertizează CSM. Consiliul mai spune că dacă pensiile vor fi afectate ar putea sesiza organismele internaţionale şi Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că o diplomă de doctorat poate fi anulată doar în instanţă. Legea a fost contestată la Curtea Constituţională de către preşedinte, dar judecătorii au respins sesizarea.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice în locul Rosei Gottemoeller, din SUA. Mircea Geoană spune că este „o uriaşă provocare şi oportunitate” să reprezinte interesele Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsura care vizează trimiterea unor „pacienţi sub acoperire” în spitale „nu este o „vânătoare de vrăjitoare”. Aceasta va funcţiona ca o analiză în urma căreia, dacă se vor găsi nereguli, se va întocmi un raport înaintat spitalului.

România este din nou campioana inflaţiei în Uniunea Europeană, cu 3,9%, în luna iunie, anunţă Eurostat. Ea este urmată de Ungaria şi Letonia. Cele mai reduse rate ale inflaţiei au fost înregistrate în Grecia, Cipru, Danemarca şi Croaţia.

Comisia Europeană a anunţat iniţierea unei investigaţii care vizează compania de comerţ online americană Amazon. Grupul este suspectat că utilizează datele transmise de firmele care efectuează comerţ în detaliu pe platforma online.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/111081-mediafax-foto-george-filip.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/111081-mediafax-foto-george-filip.jpgrootstireaUncategorised
Eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor contravine principiului independenţei justiţiei, fiind neconstituţională, avertizează CSM. Consiliul mai spune că dacă pensiile vor fi afectate ar putea sesiza organismele internaţionale şi Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care...