Primarul Emil Boc s-a declarat extrem de nemulţumit de prestaţia celor două firme de salubritate din Cluj-Napoca în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor şi a spus că îa în calcul rezilierea contractelor, după aplicarea unor amenzi de 20.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Imaginea articolului Emil Boc ameninţă firmele de salubritate cu rezilierea contractelor

Emil Boc ameninţă firmele de salubritate cu rezilierea contractelor

Emil Boc a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va pregăti soluţii alternative, avertizând firmele de salubritate că nu sunt de neînlocuit.

„În ceea ce priveşte colectarea selectivă sunt extrem de nemulţumit de prestaţia firmelor de salubritate, care la 1 iulie aveau un număr important de puncte gospodăreşti care nu erau dotate cu pubele pentru cele patru fracţii. Au avut termen două săptămâni, au primit, fiecare, câte o amendă de 20.000 de lei, iar acum se verifică aceste puncte să vedem dacă sunt dotate cu pubele şi vor mai primi amenzi dacă nu au făcut-o. Nu am fost mulţumit de informarea celor de la case cu privire la ridicarea gunoaielor. Pregătesc documentaţia de reziliere, e o procedură complicată, greoaie, dar dincolo de amenzi nu am altă alternativă decât de a pregăti această documentaţie şi a merge pe ceea ce legea ne va permite, dacă nu îşi vor reveni. Nu voi ezita să merg până acolo. La pachet tratăm nerealizarea obligaţiilor contractuale pentru cele două firme. (…). Voi pregăti soluţii alternative, firmele de salubritate nu sunt de neînlocuit”, a spus Boc.

Întrebat dacă poate estima în ce procent se realizează în oraş colectarea selectivă a deşeurilor, Boc a precizat că nu poate face o cuantificare a procesului.

„Noi, ca Primărie, aveam obligaţia a stabili tarifele, să stabilim tipurile de fracţii, în rest nu putem ridica gunoaiele în locul firmelor de salubritate cu care avem contract”, a explicat edilul Clujului.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, serviciile de colectare a deşeurilor menajere sunt asigurate, pe cele două sectoare în care a fost împărţit oraşul, de firmele Rosal şi Brantner-Vereş.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7513946-mediafax-foto-andreea-alexandru-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/7513946-mediafax-foto-andreea-alexandru-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Primarul Emil Boc s-a declarat extrem de nemulţumit de prestaţia celor două firme de salubritate din Cluj-Napoca în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor şi a spus că îa în calcul rezilierea contractelor, după aplicarea unor amenzi de 20.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX. ...