Patru persoane din judeţul Hunedoara au fost duse, luni, la audieri la sediul DIICOT Caraş-Severin, fiind suspectate că, în ultimele luni, au falsificat bancnote de 50 şi 100 de euro, cu care ar fi cumpărat cai, în urma unor anunţuri de pe internet, din judeţele Hunedoara, Gorj şi Olt.


Imaginea articolului Persoane audiate de DIICOT, după ce ar fi cumpărat cai cu bancnote falsificate acasă | FOTO

Persoane audiate de DIICOT, după ce ar fi cumpărat cai cu bancnote falsificate acasă (FOTO: DIICOT)

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş–Severin au făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare în judeţul Hunedoara, la persoane suspectate de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

Potrivit procurorilor, suspecţii ar fi falsificat, începând din aprilie 2019, bancnote de 50 şi de 100 de euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe internet.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum şi un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute”, au transmis procurorii DIICOT Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o sută de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

Patru persoane au fost duse,, în vederea audierii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea că acelaşi grup infracţional a acţionat şi pe raza judeţelor Gorj şi Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/diicot-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/07/diicot-1-300x291.jpgrootstireaUncategorised
Patru persoane din judeţul Hunedoara au fost duse, luni, la audieri la sediul DIICOT Caraş-Severin, fiind suspectate că, în ultimele luni, au falsificat bancnote de 50 şi 100 de euro, cu care ar fi cumpărat cai, în urma unor anunţuri de pe internet, din judeţele Hunedoara, Gorj şi Olt....