Guvernul Venezuelei a deportat sâmbătă 59 de cetăţeni columbieni care au fost deţinuţi “în mod arbitrar” cu aproximativ trei ani în urmă, a anunţat biroul ONU pentru drepturile omului, apreciindu-l ca pe un “semn pozitiv”, potriivit Reuters.


Imaginea articolului ONU: Venezuela deportează 59 de columbieni arestaţi "arbitrar" acum trei ani

ONU: Venezuela deportează 59 de columbieni arestaţi “arbitrar” acum trei ani

Ministerul de Externe din Columbia a cerut anul trecut ca Naţiunile Unite să intervină pentru a negocia eliberarea celor arestaţi în septembrie 2016 de către guvernul preşedintelui Nicolas Maduro pe motiv că sunt paramilitari.

Ministerul de Externe a transmis că autorităţile venezuelene i-au ţinut în condiţii proaste şi nu au beneficiat de un proces corect. Guvernul Venezuelei nu a făcut momentan nici un comentariu cu privire la eliberării lor.

“Aceşti 59 de compatrioţi s-au întors în ţara noastră şi vor merge la casele lor”, a declarat preşedintele Ivan Duque în cadrul unui eveniment din provincia Vichada. “Sperăm că aceşti compatrioţi pot termina această noapte groaznică şi se vor reuni cu cei dragi”, a adăugat acesta.

Consilierul lui Duque pentru drepturile omului, Francisco Barbosa, a declarat pe Twitter mai devreme că va primi “59 de cetăţeni deţinuţi arbitrar de dictatura lui Nicolas Maduro” în oraşul de frontieră Cucuta.

Biroul ONU pentru drepturile omului a scris pe Twitter că “aplaudăm eliberarea lor”.

“Este un semn pozitiv că guvernul respectă angajamentele în domeniul drepturilor omului pe care le-a făcut în timpul vizitei recente (şeful ONU pentru drepturile omului), Michelle Bachelet. Ne aşteptăm la mai multe eliberări în zilele următoare “, a transmis biroul.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-2730849.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-2730849-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Guvernul Venezuelei a deportat sâmbătă 59 de cetăţeni columbieni care au fost deţinuţi 'în mod arbitrar' cu aproximativ trei ani în urmă, a anunţat biroul ONU pentru drepturile omului, apreciindu-l ca pe un 'semn pozitiv', potriivit Reuters. ...