Liderii statelor membre în Uniunea Europeană s-au reunit duminică la Bruxelles, unde vor discuta despre desemnarea şefilor principalelor structuri de conducere, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În urma dezacordului între Franţa şi Germania, data limită aleasă pentru marţi, privind alegerea unui preşedinte al Parlamentului European, pune presiune pe o problemă care ar putea dura câteva luni, afirmă diplomaţii.

Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate. Este a treia încercare de a decide cine va prelua cele mai importante cinci posturi ale blocului şi va stabili politici care afectează viaţa a circa 500 de milioane de europeni.

“Avem nevoie de o echipă care să aibă legitimitate, energie şi care este competentă şi are susţinerea Consiliului şi Parlamentului European”, a declarat ministrul francez pentru Afaceri Europene, Amelie de Montchalin.

“Dar dacă intrăm în discuţii sub steagul nostru naţional, într-o competiţie a naţionalităţilor, atunci vom pierde spiritul european”, a adăugat aceasta.

Liderii UE speră să ajungă la un acord în timpul unei întrevederi la cină, care va avea loc la 18.00 CET (ora României 19.00), sau în timpul întâlnirii de la micul dejun, care va avea loc luni dimineaţă.

Preşedintele Parlamentului European trebuie ales până la prima şedinţă, care va avea loc marţi la Strasbourg.

Un diplomat european de rang înalt a declarat anterior pentru Reuters că Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE), este favorit pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Comisiei Europene, deţinută momentan de Jean-Claude Juncker.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-4396558-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-4396558-1.jpgrootstireaUncategorised
Liderii statelor membre în Uniunea Europeană s-au reunit duminică la Bruxelles, unde vor discuta despre desemnarea şefilor principalelor structuri de conducere, relatează site-ul agenţiei Reuters. ...