Preşedintele Dreptei Liberale (DL), Viorel Cataramă, susţine că, prin declaraţia de susţinere a protestului artiştilor, Klaus Iohannis a arătat că este un socialist înrăit şi că sprijină practicile comuniste de subvenţionare a unor activităţi care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat.


Imaginea articolului Cataramă îl dezaprobă pe Iohannis care, „populist”, s-a solidarizat cu actorii: Demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit!

Viorel Cataramă: Preşedintele Iohannis demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit!

“Preşedintele Iohannis demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit! Declaraţia populistă în “sprijinul artiştilor care protestează” arată fără echivoc că actualul locatar de la Cotroceni sprijină practicile comuniste de subvenţionare a unor activităţi care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat. Toată viaţa dependent de banii publici, întâiul bugetar al ţării nu a înţeles nici până azi că preocuparea tuturor ar trebui să fie producerea banilor şi nu cheltuirea lor. Dreapta Liberala cere cetăţenilor responsabili să trimită socialismul şi pe socialişti în istorie şi să instaureze capitalismul în România”, a transmis Viorel Cataramă, preşedinte DL.

Reacţia acestuia vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, că îi susţine pe artiştii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituţiilor de cultură, precizând că dezastrul a fost provocat de acest “Guvern al incompetenţei, prin bugetul ruşinii naţionale, construit pe cifre false”. “Sunt alături de artiştii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituţiilor de cultură. În loc să ne bucurăm de această resursă inestimabilă, suntem chemaţi să apărăm cultura română de la faliment”, a scris, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului precizează că dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenţei, prin bugetul ruşinii naţionale, construit pe cifre false. “Cultura a fost pusă acum la coadă, ca multe alte obiective majore ale românilor. Artiştii şi instituţiile de cultură au nevoie de solidaritatea noastră. Ei servesc şi reprezintă moştenirea noastră culturală”, conchide preşedintele.

Aproximativ 250 de artişti protestează, duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală, aceştia fiind nemulţumiţi de tăierile bugetare şi de concedierile de la instituţiile de cultură. Managerul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a anunţat că a cerut o audienţă premierului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/6962467-mediafax-foto-marius-dumbraveanu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/6962467-mediafax-foto-marius-dumbraveanu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Dreptei Liberale (DL), Viorel Cataramă, susţine că, prin declaraţia de susţinere a protestului artiştilor, Klaus Iohannis a arătat că este un socialist înrăit şi că sprijină practicile comuniste de subvenţionare a unor activităţi care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat. ...