Congresul extraordinar al PSD are loc, sâmbătă, la Sala Palatului, iar social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului. Delegaţii formaţiunii vor valida noul statut şi proiectul politic al formaţiunii.

UPDATE ora 11.07 Rădulescu: Teodorovici s-a supărat puţin ieri, dar va candida pentru funcţia de preşedinte executiv

Deputatul Cătălin Rădulescu a anunţat, sâmbătă, înainte de Congresul PSD, că Eugen Teodorovici se reînscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte executiv PSD, precizând că ministrul de Finanţe “s-a supărat puţin ieri”.

“Eugen Teodorovici se va reînscrie astăzi (sâmbătă -n.r.) în cursă. Este un mare câştig pentru partid. El s-a supărat puţin ieri, dar cred că primează mai mult ideea de a face treabă pentru partid decât o supărare personală”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Vineri, actualul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi-a retras candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, decizia fiind votată în şedinţa Comitetului Executiv PSD, a anunţat preşedintele organizaţiei PSD Tulcea, Horia Teodorescu. “La retragerea lui Eugen Teodorovici nu s-a insistat în vreun fel sau altul. A fost o decizie a domniei sale, a fost luată în considerare şi s-a şi votat acest lucru. Deci nu s-a intervenit în nicio decizie, nu am simţit că cineva trage pentru o persoană sau alta. Chiar au fost decizii libere”, a declarat preşedintele organizaţiei PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

UPDATE ora 11.00 Marcel Ciolacu, despre candidaţii pentru conducerea PSD: Sunt toţi foarte buni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, înainte de Congresul PSD, că toţi cei care s-au înscris în cursa pentru funcţiile de conducere din partid “sunt foarte buni”.

Întrebat dacă cei care candidează sâmbătă sunt cei mai buni candidaţi ai PSD, Marcel Ciolacu a replicat: “Nu, sunt cei care au dorit să candideze în primul rând, dar sunt toţi foarte buni”.

Codrin Ştefănescu: Cred că vor fi surprize la Congres

Codrin Ştefănescu, candidat pentru funcţia de secretar general, a declarat că vor fi surprize la Congresul PSD de sâmbătă. El a precizat că nu trebuie să uităm de trecut şi de colegii aflaţi la ananghie.

„Ori azi ne desprindem de trecut, ori mergem mai departe şi nu uităm de lucrurile bune pe care le-am făcut, nu uităm de colegii noştri la ananghie. Trebuie să nu uităm de cei care au căzut la datorie de-a lungul timpului. Pe asta se va baza şi discursul meu. Oameni care şi-au petrecut zile şi nopţi în bătăliile electorale, care şi-au neglijat familia. Trecutul nostru este unul plin de bătălii, în care am câştigat alegerile cu un program de care în mare parte ne-am ţinut. E un trecut în care ne-au votat foarte mulţi români. Ca secretar general al PSD nu am avut alte funcţii. Toată viaţa mea am stat la partid. Ştiu foarte bine ce e în bucătăria interna a partidului. Cred că vor fi surprize la Congres. Fiecare delegat va vota cum îi dictează conştiinţa”, a afirmat Codrin Ştefănescu.

Întrebat pe cine va vota pentru şefia PSD, Ştefănescu a răspuns: „Asta o să spun în speech-ul de la Congres”.

UPDATE ora 10.43 Pleşoianu: PSD şi-a pierdut independenţa. E dependent de sfetnicii doamnei Dăncilă

Liviu Pleşoianu, candidat la şefia PSD, a declarat sâmbătă că partidul nu este independent în momentul de faţă, ci depinde de „sfetnicii” Vioricăi Dăncilă. El a adăugat că pentru funcţia de secretar general îl susţine pe Codrin Ştefănescu.

„Am venit să transmit un mesaj care, în ce mă priveşte e acelaşi mesaj din ultimii ani. Eu nu mi-a schimbat discursul şi nu am de gând să o fac. Azi la Congres vorbesc candidaţii şi am ţinut neapărat să fac mesajul auzit. Nu iau în calcul o retragere din cursă. Pe doamna Dăncilă o avantajează, evident. E posibil ca doamna Dăncilă să devină azi preşedinte plin al PSD. Rămâne de văzut cum vor reacţiona oamenii. Nu, nu plec din partid dacă va câştiga doamna Dăncilă. Este consistent numărul. Dacă vorbim despre bază, despre oamenii simplii ei sunt profund nemulţumiţi de ce se întâmplă. Se întâmplă că oamenii care susţin partidul au fost trataţi oribil şi mi se pare absolul imoral şi urât să le întoarcem spatele. În momentul de faţă PSD şi-a pierdut independenţa. E dependent de tot felul de sfetnici pe care îi are doamna Dăncilă. Când am mers s-o înfrunt pe doamna Kovesi la Bruxelles, doamna Dăncilă era alături de mine. Acum ne spune că nu îşi mai aminteşte nimic, a fost plecată din ţară 9 ani”, a afirmat Liviu Pleşoianu înainte de Congresul PSD.

Deputatul PSD a adăugat că „La preşedinte executiv contează foarte mult discursurile şi în funcţie de asta voi decide. La funcţia de secretar general, am spus-o răspicat îl susţin pe domnul Codrin Ştefănescu”.

UPDATE ora 10.30 Andronescu, înainte de Congresul PSD: Viorica Dăncilă este favorizată, dar ne batem până la capăt

Ecaterina Andronescu, care candidează sâmbătă la conducerea PSD, a declarat, înaintea Congresului PSD, că Viorica Dăncilă este favroizată, prin prisma alegerilor într-un singur tur, dar că “ne batem până la capăt”.

“Emoţiile sunt fireşti în viaţa oricărui om. Da, este (favorizată Viorica Dăncilă de alegerile într-un singur tur -n.r.), dar ne batem până la capăt. Am exprimat o opţiune şi cred că trebuie să fiu un om serios până la capăt, să-mi duc această promisiune. Colegii mei mă ştiu de atâţia ani încât nu am nevoie să-i conving suplimentar”, a declarat Ecaterina Andronescu.

UPDATE ora 10.23 Dăncilă, înainte de Congresul PSD: Am emoţii. Sunt pregătită. Am încredere în colegi

Viorica Dăncilă a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la Sala Palatului, unde urmează să se desfăşoare Congresul PSD. Ea a precizat că are emoţii, însă este pregătită şi are încredere în colegii de partid.

„Am emoţii. Sunt pregătită. Am încredere în colegii mei. Cei care vor întruni votul colegilor vor conduce PSD spre victorie. Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp un om ferm. PSD are nevoie de echilibru, dar şi de decizii ferme. Cred că e importantă echipa care va conduce acest partid. E nevoie ca deciziile să nu fie luate în grupuri restrânse, în fonduri statutare şi prin decizii de partid”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul nu a vrut să comenteze când a fost întrebată despre afirmaţiile lui Marian Oprişan care a spus că aceasta ar fi fost „terorizată” de Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a venit însoţită de Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici.


La reuniunea social-democraţilor va participa şi Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, la eveniment sunt aşteptaţi să participe aproximativ 4.000 de delegaţi.

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru cele trei funcţii de conducere în partid. Astfel, pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota sunt candidaţii înscrişi pentru funcţia de preşedinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat pe Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura pentru poziţia de preşedinte executiv. Totodată, Marius Dunca şi-a retras candidatura pentru funcţia de secretar general, precizând ulterior şedinţei CEx, că îl va susţine pe Mihai Fifor.

Comitetul Executiv a mai decis vineri ca alegerile pentru poziţiile de conducere ale formaţiunii să se desfăşoare într-un singur tur. Viorica Dăncilă a motivat că decizia a fost luată pentru ca nicio funcţie să nu facă obiectul unor înţelegeri ulterioare.

„Aşa cum am spus atunci când am susţinut în Guvern că preşedinţii consiliilor judeţene trebuiesc aleşi nominal într-un singur tur pentru că reprezintă votul cetăţenilor, cum susţin de asemeni ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, cred că pe aceeaşi logică am mers şi în cadrul Congresului”, a explicat Dăncilă.

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă şa şefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleşi colegii şi colegele care se bucură de credibilitate şi care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.

Pe de altă parte, Paul Stănescu a anunţat că va fi prezent la Congresul extraordinar al PSD, însă nu va vota. Fostul viceprmier a adăugat că social-democraţii organizaţiei PSD Olt vor vota conform propriei conştiinţe. Acesta s-a împotrivit în şedinţele anterioare ale CEx, alături de Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu, organizării unui Congres în vară, înaintea alegerilor prezidenţiale din toamnă.

PSD îşi alege conducerea şi după ce fostul lider al partidului Liviu Dragnea a fost condamnat, la finalul lunii mai, la 3 ani şi 6 luni de închisoarea cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7526195-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7526195-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpgrootstireaUncategorised
Congresul extraordinar al PSD are loc, sâmbătă, la Sala Palatului, iar social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului. Delegaţii formaţiunii vor valida noul statut şi proiectul politic al formaţiunii. ...