Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus, sâmbătă, la Sibiu, că după referendumul din 26 mai, în România s-a schimbat percepţia politică, dar nu şi componenţa politică. „Niciun politician din România nu mai îndrăzneşte să vină în public cu o opinie contrară”, a declarat şeful statului.


Imaginea articolului Iohannis: După 26 mai s-a schimbat percepţia politică, dar nu şi componenţa politică din România

K. Iohannis: După 26 mai s-a schimbat percepţia politică, dar nu şi componenţa politică din România

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Sibiu, unde a primit cea mai înaltă distincţie a Forumului Democrat al Germanilor din România, că majoritatea guvernamentală şi parlamentară din România a încălcat principiul de bază al democraţiei.

„Am avut o majoritate guvernamentală şi parlamentară care a avut obiectivul principal subjugarea justiţiei în interesul unor persoane. Am avut o majoritate care a încălcat principiul de bază al unei democraţii, principiul care înseamnă că guvernanţii trebuie să lucreze împreună şi pentru cei guvernaţi. Am avut o majoritate care a lucrat împotriva românilor, împotriva celor guvernaţi, pentru a-şi asigura beneficii politice”, a declarat şeful statului la Forumul Democrat al Germanilor.

El a spus că, în 26 mai, partidul de guvernământ a pierdut alegerile, care au fost castigate de PNL, iar rezultatul recensământului a fost atât de clar încât „în ziua de azi niciun politician din România nu mai îndrăzneşte să vină în public cu o opinie contrară”.

„Am avut pe 26 mai alegeri europarlamentare. Cu acea ocazie, am decis să convoc un referendum pentru a da ocazia românilor să-şi exprime opinia faţă de aceste demersuri împotriva justiţiei şi pentru a-şi exprima părerea despre guvernare. Rezultatul a fost extrem de clar. Alegerile au fost pierdute de partidul de guvernământ şi au fost câştigate de PNL, iar referendumul a primit un vot atâta de clar încât în ziua de azi niciun politician din România nu mai îndrăzneşte să vină în public cu o opinie contrară. Peste 6,5 milioane de români au votat <Da> la ambele întrebări şi astfel, peste noapte, s-a schimbat percepţia politică din România, dar s-a schimbat numai percepţia, încă nu componenţa politică din România”, a mai spus Klaus Iohannis.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7523183-mediafax-foto-andreea-alexandru-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7523183-mediafax-foto-andreea-alexandru-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus, sâmbătă, la Sibiu, că după referendumul din 26 mai, în România s-a schimbat percepţia politică, dar nu şi componenţa politică. „Niciun politician din România nu mai îndrăzneşte să vină în public cu o opinie contrară”, a declarat şeful statului. ...