Viorica Dăncilă a declarat, referitor la acordul pentru o coaliţie de guvernare până în 2024 propus de Călin Popescu Tăriceanu, că va avea o discuţie cu liderul ALDE. Premierul a precizat că ea ia decizia, ci forurile statutare ale PSD.


Imaginea articolului Dăncilă, răspuns la OFERTA lui Tăriceanu de a semna un acord de gurvernare până în 2024

Dăncilă, despre acordul propus de Tăriceanu: O să am o discuţie. Decizia o iau forurile PSD

„O să văd ce a vrut să, ce vrea de fapt domnul Tăriceanu. O să am o discuţie. Aşa cum ştiţi foarte bine, decizia nu o iau eu. Deciziile le luăm în forurile statutare ale partidului. Am spus în discursul meu că trebuie să schimbăm modul de abordare şi decizia nu trebuie luată de preşedinte ci de forul statutar”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Congresul PSD.

Reacţia acesteia vine după ce, Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD, la Congresul de sâmbătă, un acord pentru o coaliţie care să guverneze România până în anul 2024 şi care să permită să fie la Cotroceni un preşedinte echilibrat, interesat de ţară şi nu de realegerea ca şef de stat.

Liderul ALDE a adăugat că că România nu îşi mai poate permite să aibă un preşedinte care are ca singur scop realegerea în funcţie.

PSD va decide în perioada următoare candidatul la prezidenţiale. Viorica Dăncilă a spus că la finalul iulie sau începutul lunii august va fi un Congres pentru validarea prezidenţiabilului PSD.

Totodată, premierul a precizat că nu exclude ca prezidenţiabilul să fie din afara PSD.

De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că afirmaţia sa cu privire la faptul că nu se mai gândesc la o candidatură la prezidenţiale, nu a însemnat o renunţare la această idee.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7526355-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7526355-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Viorica Dăncilă a declarat, referitor la acordul pentru o coaliţie de guvernare până în 2024 propus de Călin Popescu Tăriceanu, că va avea o discuţie cu liderul ALDE. Premierul a precizat că ea ia decizia, ci forurile statutare ale PSD. ...