Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că PNL şi USR sunt dezinteresaţi de modificările electorale privind votul în Diaspora, precizând că aceştia ar fi trebuit să participe la şedinţa de vineri a Biroului permanent al Senatului pentru aprobarea raportului pe proiectul în materie electorală.


Imaginea articolului Tăriceanu arată spre Opoziţie pentru blocarea proiectului privind votul în Diaspora: Totul a fost numai o speculaţie politică şi un joc penibil

Tăriceanu acuză PNL, USR că au absentat la Biroul permanent pentru modificări la votul în Diaspora

„Am venit la şedinţa Biroului permanent au fost patru membrii ai Biroului Permanent, vajnicii reprezentanţi ai PNL şi ai USR care au urlat ca din gură de şarpe că românii au fost umiliţi la alegerile din 26 mai, au strălucit prin absenţă, deci dovedesc încă o dată că totul a fost numai o speculaţie politică şi un joc penibil ca să plângă pe urma românilor din Diaspora şi că nu îi preocupă cu adevărat care este soluţia pentru ca să îndreptăm lucrurile. Altfel ar fi trebuit să fie astfel prezenţi la şedinţa Biroului Permanent pentru a demara procedurile aşa cum v-am prezentat mai devreme”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la Parlament.

Preşedintele Senatului a adăugat că următoarea şedinţă a Biroului permanent a fost convocată pentru luni, de la ora 10.00.

„Sper ca următoarea şedinţă pe care am convocat-o luni la ora 10:00, luni de dimineaţa la ora 10:00 să aibă cvorumul necesar astfel încât deciziile de care v-am amintit să poată să fie luate şi evident să urgentăm procedura şi adoptarea proiectului de lege astfel încât în această sesiune, săptămâna viitoare el să fie adoptat, să meargă spre publicare în Monitorul Oficial şi să încheiem aş spune un punct important în disputa politică care a frământat România în ultima perioadă. Eu cel puţin, vreau să arăt tuturor românilor din Diasporă pe care îi respect că nu a existat nici un fel de intenţie ascunsă din partea vreunei autorităţi a statului de a le împiedica dreptul şa vot şi ceea ce face Parlamentul acum cred că este cea mai bună demonstraţie pentru a demonta aceste aserţii”, a conchis Tăriceanu.

Şedinţa Biroului permanent al Senatului fusese convocată pentru, vineri, ora 14.00. De regulă, în această zi Parlamentul nu are activităţi.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică.

Forul legislativ a mai aprobat, joi, un articol care prevede că alegătorii români din Diaspora, care se vor afla la rând sau în secţia de vot la ora 21.00, când se închid secţiilor, să îşi poată exercita dreptul la vot.

Totodată, în cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secţii de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-14.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-14-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că PNL şi USR sunt dezinteresaţi de modificările electorale privind votul în Diaspora, precizând că aceştia ar fi trebuit să participe la şedinţa de vineri a Biroului permanent al Senatului pentru aprobarea raportului pe proiectul în materie electorală. ...