Opt persoane au fost reţinute, joi seara, în urma percheziţiilor la oficii poştale din Sebeş, judeţul Alba, acestea fiind acuzate de abuz în serviciu şi fals intelectual.


Imaginea articolului Percheziţiile la Poştă, în Alba: Opt persoane au fost reţinute şi acuzate de abuz în serviciu

Opt persoane reţinute după percheziţiile la Poştă, în Alba

Potrivit Poliţei Alba, în dosarul privind faptele de abuz in serviciu şi fals intelectual, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au luat măsura reţinerii faţă de 8 persoane.

Poliţiştii din Alba au făcut percheziţii la oficii poştale din judeţ şi la locuinţele a 21 de angajaţi şi foşti angajaţi, suspectaţi că, timp de un şi jumătate, nu au livrat destinatarilor corespondenţa trimisă de instanţele de judecată şi au semnat în fals dovezile de livrare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, aceştia nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată din municipiul Alba Iulia şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi şi borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanţelor de judecată.

Poşta Română a anunţat, joi, în legătură cu percheziţiile la câteva oficii poştale din judeţul Alba, că fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, iar dacă suspiciunile se vor adeveri, se vor lua măsuri drastice.

„La această oră, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice IPJ Alba încă desfăşoară cercetări la oficiul poştal Sebeş. În paralel, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor Poştei Române se confirmă sau nu. În acest moment, nu avem nicio informaţie cu privire la existenţa deschiderii vreunui dosar de cercetare penală. Precizăm că, la sfarşitul lunii mai, toţi angajaţii din structurile Poştei Române implicaţi în activităţile de prezentare, prelucrare, disitribuire şi verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiţi cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură. Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi în care îşi îndeplineşte atribuţiile în conformitate cu fişa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu. Menţionăm că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanţe, aşa cum se lasă de înţeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal. Conducerea Poştei Române susţine toate demersurile organelor de cercetare şi va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de autorităţile abilitate ale statului”, a transmis Poşta Română.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/politia-dsp.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/politia-dsp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Opt persoane au fost reţinute, joi seara, în urma percheziţiilor la oficii poştale din Sebeş, judeţul Alba, acestea fiind acuzate de abuz în serviciu şi fals intelectual. ...