Mai mulţi locuitori de pe o stradă din Suceava se plâng de faptul că sunt blocaţi în propriile curţi, după ce strada pe care stau a fost înălţată în timpul lucrărilor de reabilitare. Viceprimarul oraşului susţine că vor fi făcute trepte, astfel încât oamenii să poată intra în curţi.


Imaginea articolului Blocaţi în propriile curţi, după reabilitarea străzii din faţa caselor: Zidul a ajuns la jumătatea geamului

Blocaţi în propriile curţi, după reabilitarea unei străzi din Suceava: Zidul a ajuns la jumătatea geamului

Potrivit celor care locuiesc în zonă, strada Mihail Sadoveanu din Suceava a fost asfaltată în vara anului trecut.

„S-au turnat nişte ziduri de susţinere, care ne-au blocat accesul în curţi. Din iulie-august anul trecut, de aproape un an, stăm aşa”, a declarat Anca Maxim, care locuieşte în zonă.

Ca să poată intra în case, oamenii şi-au construit scări improvizate. Locuitorii cred că strada, care până anul trecut era din pământ, trebuia asfaltată prin decopertare, nu prin înălţare.

„În loc de decopertare, cum era în mod normal şi logic să facă, au decis să adauge straturi. În felul ăsta a fost ridicat nivelul străzii şi noi am rămas sub nivel. Zidul a ajuns la jumătatea geamului nostru”, a spus Anca Maxim.

Cei care locuiesc în zonă susţin că au discutat cu viceprimarul şi că au făcut şi o sesizare la OPC.

„Cei de la OPC au trimis o echipă la firma care a lucrat, cei de la firmă au venit şi au văzut, au promis că vin în primăvară şi rezolvă, noi am discutat cu ei spre toamnă. Am zis că ne descurcăm cum se poate până atunci. Primăvara a venit, a şi trecut, a venit vara şi nu s-a întâmplat nimic. Acum au venit să monteze bordurile şi să facă trotuarele, asta înseamnă că se va înălţa mai mult decât este acum, dar la ieşirile noastre din curţi nu s-au gândit”, a continuat femeia.

Anca Maxim susţine că, din cauza zidului, nu mai poate garajul.

„Ieşirea noastră din garaj, pentru care plătim impozit, este blocată total şi impracticabilă, orice am turna nu se poate intra în garaj. Cele pietonale la fel, e tragic. E o bătaie de joc”, a mai spus ea.

Strada are mai puţin de un kilometru, iar zidul este turnat doar pe alocuri. Potrivit femeii, motivul pentru a fost turnat zidul este acela că în zonă au fost mai multe alunecări de teren.

La rândul său, viceprimarul oraşului Suceava, Lucian Harşcovschi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nivelul străzii a fost ridicat, în urma lucrărilor, cu 30 de centimetri.

„E o lucrare de investiţii, nivelul străzii este cel care era şi până acum. O dată cu covorul asfaltic şi cu cele două straturi suport, nivelul s-a ridicat cu 30 de cm. În anumite zone s-au făcut anumite ziduri de sprijin, pentru că nu se putea coborî strada, fiind utilităţile trase de oameni la acel nivel. Acolo unde sunt probleme, echipele din zonă vor mai face câte o treaptă, dacă e nevoie, oamenilor pentru ieşirea din curte”, a spus Lucian Harşcovschi.

Potrivit acestuia, o echipă la primărie va merge luni la toate casele din zonă pentru a vedea exact care este situaţia.

„Dispoziţia este să se meargă la fiecare casă, unde e nevoie, pe costurile investiţiei să se facă acele trepte pentru ieşirea din curte. Ei oricum aveau trepte, pentru că pe partea dreaptă oricum casele sunt mai jos decât nivelul drumului.”, a explicat viceprimarul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/lucrari.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/lucrari-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mai mulţi locuitori de pe o stradă din Suceava se plâng de faptul că sunt blocaţi în propriile curţi, după ce strada pe care stau a fost înălţată în timpul lucrărilor de reabilitare. Viceprimarul oraşului susţine că vor fi făcute trepte, astfel încât oamenii să poată intra în curţi....