Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, joi, că va convoca Biroul permanent al Senatului pentru ca raportul Comisiei de cod electoral pe proiectul de lege în materie electorală să poată fi votat săptămâna viitoare, iar inițiativa să devină lege.

„Astăzi (joi – n.r.), Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, a reușit să ajungă la un consens cu privire la votul românilor din străinătate. Ei vor avea de acum posibilitatea să voteze anticipat (un vot care se va desfășura pe durata a trei zile, începând cu vinerea dinaintea zilei votului). În același timp, s-a simplificat și procedura votului prin corespondență”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Facebook.

El a adăugat că regretă că propunerea ALDE de a avea vot pentru o perioadă de 7 zile nu a fost aprobată.

„Îmi pare rău că nu a fost acceptată propunerea ALDE de a se vota pe o perioadă mai mare (7 zile), dar mă bucur că lucrurile vor intra în normal după sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care am convocat-o pentru ca aceste modificări să fie adoptate în cel mai scurt timp. Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru ca raportul să fie validat și sper ca săptămâna viitoare această propunere legislativă să devină lege”, a conchis liderul ALDE.

Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru eleborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis ca votul în Diaspora să aibă loc pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Forul legislativ a mai aprobat, joi, un articol care prevede că alegătorii români din Diaspora, care se vor afla la rând sau în secția de vot la ora 21.00, când se închid secțiilor, să își poată exercita dreptul la vot.

Totodată, în cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secții de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate.

Propunerea legislativă ar urma să fie votată de Senat lunea viitoare și de Camera Deputaților miercurea viitoare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/tariceanu-anunt-de-ultima-ora-vot-de-trei-zile-in-diaspora-dupa-ce-alde-a-propus-sapte-zile-54773.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/tariceanu-anunt-de-ultima-ora-vot-de-trei-zile-in-diaspora-dupa-ce-alde-a-propus-sapte-zile-54773-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv