Statul Oman intenţionează să deschidă o nouă misiune diplomatică în Cisiordania, o delegaţie din cadrul ministerului de Externe din Oman se va deplasa la Ramallah pentru a discuta despre acest aspect, relatează Reuters.


Imaginea articolului Omanul intenţionează să deschidă o nouă misiune diplomatică în Cisiordania

Omanul intenţionează să deschidă o nouă misiune diplomatică în Cisiordania

Naţiunea din Golf a făcut acest anunţ în contextul în care Washingtonul a elaborat un plan economic despre care a precizat că va sta la baza păcii israeliano-palestiniene, iar nulte alte ţări arabe au respins propunerea pe motiv că este lipsit de sens fără o soluţie politică.

”În concordanţă cu sprijinul sultanatului pentru poporul feate palestinian, s-a decis deschiderea unei noi misiuni diplomatice pentru Palestina la nivel de ambasadă”, a comunicat pe Twitter Ministerul de Externe din Oman.

O delegaţie a Ministerului de Externe se va deplasa la ramallah pentru a începe procedurile în vederea deschiderii ambasadei”, a adăugat instituţia.

Omanul este de mult timp pentru Orientul Mijlociu ceea ce Elveţia reprezintă pentru diplomaţia globală, respectiv un stat neutru. Ţara a ajutat la medierea discuţiilor secrete dintre SUA şi Iran din 2013 care a condus la istoricul acord nuclear semnat la Geneva doi ani mai târziu.

De asemenea, a oferit idei pentru a ajuta Israelul şi Palestina să ajungă la un acord, chair dacă nu a acţionat ca un mediator direct.

Anul trecut, premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat o vizită rară la Muscat pentru a discuta iniţiativele de pace din Orientul Mijlociu cu liderul din Oman, sultanul Qaboos bin Said Al Said.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-3305022.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-3305022-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Statul Oman intenţionează să deschidă o nouă misiune diplomatică în Cisiordania, o delegaţie din cadrul ministerului de Externe din Oman se va deplasa la Ramallah pentru a discuta despre acest aspect, relatează Reuters. ...