Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri că ancheta în cazul morţii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi trebuie să fie una riguroasă, iar responsabilii vor trebui să fie traşi la răspundere în conformitate cu legislaţia internaţională, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Theresa May: Moartea lui Jamal Khashoggi trebuie să fie anchetată în mod riguros

Theresa May: Moartea lui Jamal Khashoggi trebuie să fie anchetată în mod riguros

Declaraţia sa vine în contextul în care, săptămâna trecută, un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite a indicat că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman este implicat în uciderea jurnalistului, informaţie negată de către autorităţile de la Riyad.

„Vrem să vedem că responsabilii pentru această crimă îngrozitoare sunt traşi la răspundere. Sperăm ca Arabia Saudită să ia măsurile necesare pentru a se asigura că asemenea încălcări ale legilor internaţionale şi internaţionale nu se vor mai întâmpla”, a declarat May în Parlament.

„Evident, urmărim cu atenţie investigaţia. Sperăm că aceasta se va desfăşura în concordanţă cu standardele legale recunoscute internaţional”, a adăugat ea.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post şi critic al autorităţilor saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Arabia Saudită.

Mai mulţi membri ai Congresului l-au acuzat pe prinţul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autorităţile saudite au negat orice implicare a prinţului moştenitor în acest caz şi au anunţat că 11 suspecţi au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare în dosarul morţii jurnalistului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-3873128-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-3873128-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri că ancheta în cazul morţii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi trebuie să fie una riguroasă, iar responsabilii vor trebui să fie traşi la răspundere în conformitate cu legislaţia internaţională, potrivit Reuters. ...