Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul lunii iulie, viceprim-ministrul Republicii Moldova Andrei Năstase va face o vizită la Bucureşti, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a mai spus că şi premierul Maia Sandu va veni în Capitală pe 2 iulie.


Imaginea articolului Iohannis a anunţat că vicepremierul Republicii Moldova Andrei Năstase vine în iulie la Bucureşti

Iohannis a anunţat că vicepremierul Republicii Moldova Andrei Năstase vine în iulie la Bucureşti

Klaus Iohannis a avut convorbiri telefonice cu liderii politici ai Republicii Moldova, respectiv premierul Maia Sandu, viceprim-ministrul Andrei Năstase şi preşedintele Igor Dodon, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, miercuri, MEDIAFAX.

„Aceste discuţii telefonice au avut loc în contextul politic din Republica Moldova de după instalarea noului Guvern şi în condiţiile în care, la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, prin concluziile Consiliului European din 20-21 iunie a.c., liderii europeni au salutat transferul paşnic de putere de la Chişinău şi au agreat consolidarea sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova pe baza unor măsuri concrete. În cadrul convorbirilor telefonice cu prim-ministrul Maia Sandu şi cu viceprim-ministrul Andrei Năstase, preşedintele României a urat succes celor doi înalţi demnitari în îndeplinirea mandatelor lor de mare răspundere pentru viitorul cetăţenilor Republicii Moldova”, transmite sursa citată.

Klaus Iohannis a reiterat susţinerea României şi a sa personală, în condiţiile angajamentului clar şi concret al noului Guvern pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru avansarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi pentru continuarea proiectelor de cooperare, mai ales a celor de interconectare strategică, derulate de România în Republica Moldova, componente importante ale Parteneriatului Strategic.

Şeful statului a mai subliniat faptul că ţara noastră va sprijini transformările democratice reale, implementarea principiilor statului de drept, a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere cu UE, precum şi a reformelor necesare pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Preşedintele Iohannis a exprimat deschiderea ca România, pe baza solicitărilor concrete ale Republicii Moldova, să acorde asistenţă dedicată pentru consolidarea instituţiilor din domenii prioritare pentru Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis „pentru sprijinul constant acordat de ţara noastră cetăţenilor din Republica Moldova şi pentru oferta de sprijin pentru consolidarea instituţiilor din Republica Moldova, urmând ca, în cooperare cu partea română, să fie identificate domeniile unde este nevoie de asistenţă prioritară. Totodată, prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat angajamentul Guvernului pe care îl conduce pentru continuarea parcursului european al ţării, a implementării Acordului de Asociere, precum şi pentru Parteneriatul Strategic cu România”, conform sursei menţionat.

Cei doi înalţi demnitari au convenit continuarea şi aprofundarea dialogului bilateral cu ocazia vizitei pe care doamna prim-ministru Maia Sandu o va efectua la Bucureşti la data de 2 iulie 2019.

De asemenea, a fost convenită efectuarea unei vizite la Bucureşti, la începutul lunii iulie, a viceprim-ministrului Andrei Năstase.

În cadrul convorbirii telefonice cu preşedintele Igor Dodon, şeful statului român a subliniat importanţa menţinerii parcursului european al Republicii Moldova, a implementării Acordului de Asociere şi a Acordului Cuprinzător şi Aprofundat de Liber Schimb şi a reformelor necesare pentru apropierea de UE, pentru menţinerea poziţiei Republicii Moldova în privinţa reglementării dosarului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale în graniţele internaţional recunoscute şi cu neafectarea vectorului său pro-european, precum şi a consolidării comunităţii de limbă, cultură şi istorie care stă la baza relaţiei speciale dintre România şi Republica Moldova.

„Preşedintele Igor Dodon a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul acordat de România în diverse domenii de interes direct pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi a reiterat poziţia sa, exprimată la data de 14 iunie 2019, privind dorinţa de a susţine şi continua Parteneriatul Strategic bilateral cu România, care este şi principalul partener comercial al Republicii Moldova, alături de parcursul european al Republicii Moldova şi aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, conchide comunicatul de presă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/ddn3cw3v4aa-p4p-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/ddn3cw3v4aa-p4p-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul lunii iulie, viceprim-ministrul Republicii Moldova Andrei Năstase va face o vizită la Bucureşti, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a mai spus că şi premierul Maia Sandu va veni în Capitală pe 2 iulie. ...