Dan Barna a afirmat că sunt fake news informaţiile potrivit cărora ar fi încercat să blocheze comunicarea în USR, respectiv pe grupurile interne ale partidului, în contextul scandalului privind filialele din Giurgiu şi Sector 3 referitoare la contractele cu firme deţinute de membri ai formaţiunii.


Imaginea articolului Barna, despre scandalurile recente din USR: E fake news. Nu am încercat să blochez comunicarea în partid

Barna, despre scandalurile recente din USR: E fake news. Nu am încercat să blochez comunicarea în partid

„Dar nu există, acesta este un fake news ceea ce spuneţi, nu cred că am încercat să blochez comunicarea în vreun fel sau altul, mesajul constant pe care îl dau este acela la responsabilitate şi la asumarea mesajului astfel încât partidul şi organizaţia să fie transparentă, este unul dintre valorile în care credem foarte mult, dar în egală măsură să ne asigurăm că ceea ce transmitem este şi conform cu realitatea că asta ajută mult”, a declarat Dan Barna, miercuri, la Parlament.

Referitor la faptul că ar fi trimis-o pe Florina Presadă la bibliorafturi când a întrebat de returnarea banilor, înainte să izbucnească scandalul privind contractele membrilor USR Giurgiu şi USR Sector 3, Dan Barna a spus că documentele acelea sunt la Secretariatul General şi că acolo s-ar duce şi el să le consulte.

„I-am spus colegei mele în Biroul Naţional că documentele sunt la secretariatul general, unde de altfel acolo se află, adică şi eu dacă caut un document tot acolo mă adresez secretariatului general, în rest sunt proceduri fireşti unui partid care se dezvoltă. Analizăm şi secretariatul general analizează specificul acelui caz prezentat în presă în funcţie de concluziile colegilor noştri de pe financiar vom lua decizii sau vom îmbunătăţii procedurile interne dacă este necesar, nu e nimic mai mult de spus de atât, este într-adevăr campanie internă în organizaţie, fiecare dintre colegi foloseşte diversele oportunităţi de procedură internă practic pentru diverse tipuri de mesaje, nu e foarte mult de spus e o democraţie funcţională”, a explicat liderul USR.

Reacţia preşedintelui USR vine în contextul în care MEDIAFAX a relatat despre o postare a lui Adrian Prisnel pe grupul intern al USR „Poiana lui Iocan”, în care explică, după declanşarea scandalului în partid cu privire la contractele cu firme ale unor membri ai USR Giurgiu şi USR Sector 3, că formaţiunea merge pe linia „lasă că merge şi cu mizeria sub preş”.

MEDIAFAX a relatat, pe 16 iunie, faptul că persoane din USR, printre care şi Cristian Ghinea, ales europarlamentar, sunt nemulţumite de faptul că o agenţie media administrată de Sorin Pavel, membru USR, ar fi încasat 8.000 euro pentru servicii de promovare în mass-media în campania pentru europarlamentare, potrivit unor surse politice. De asemenea, pe grupul intern de Facebook „USR – Poiana lui Iocan” au apărut discuţii legate de probleme ale organizaţiei din Giurgiu, respectiv contracte, de 5.000 lei fiecare, cu mai multe firme care aparţin unor membri de partid, potrivit mesajelor obţinute de MEDIAFAX.

Ulterior, reprezentanţii USR au afirmat, într-un comunicat de presă, că secretariatul general va evalua diversele acuzaţii interne, transmise „pe surse” în mass-media, cu privire la contractele încheiate de unele filiale ale formaţiunii în campania electorală. Partidul a mai transmis că, din primele informaţii, acuzaţiile sunt nefondate, însă va efectua un audit intern „pentru a înlătura orice suspiciune”.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/img-2875-7.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/img-2875-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dan Barna a afirmat că sunt fake news informaţiile potrivit cărora ar fi încercat să blocheze comunicarea în USR, respectiv pe grupurile interne ale partidului, în contextul scandalului privind filialele din Giurgiu şi Sector 3 referitoare la contractele cu firme deţinute de membri ai formaţiunii. ...