Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, referitor la cazul copilului din Mehedinţi luat de acasă cu forţa, pentru adopţie, de un procuror, că fetiţa este consiliată începând de marţi şi de către un specialist din cadrul asistenţei sociale.


Imaginea articolului Premierul, despre cazul Sorinei: Copilul este consiliat de azi de către specialişti din asistenţă socială

Premierul, despre cazul Sorinei: Copilul este consiliat de azi de către specialişti din asistenţă socială

“Aş vrea să fac câteva referiri la cazul de adopţie care ne preocupă în aceste zile. Am primit de la Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Interne rapoarte referitoare la modul în care s-a acţionat, dar şi la măsurile luate pentru a asigura copilului sprijinul de care are nevoie. Reprezentanţii Ministerului Muncii ţin legătura cu familia, iar copilul este consiliat începând de astăzi şi de către specialişti din cadrul asistenţei sociale”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul a anunţat că anchetele demarate în acestcaz vor continua.

“Anchetele vor continua pentru că mai sunt multe întrebări cu privire la acest caz de adopţie care trebuie să primească un răspuns. Multe dintre aceste aspecte trebuie să fie lămurite şi ca urmare a verificărilor şi a acţiunilor dispuse de CSM şi Ministerul Public. Autorităţile sunt preocupate pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru copil şi pentru a oferi răspunsurile aşteptate de întreaga societate. Sorina trebuie să ştie că nu este singură că alături de ea suntem foarte mulţi români preocupaţi de soarta ei. Cu toţii ne dorim să treacă peste aceste momente dificile şi vom face tot ce este posibil ca să îi fie bine”, a completat Viorica Dăncilă.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă dacă Sorina, fetiţa de 8 ani luată cu mascaţii de la foştii asistenţi maternali care au crescut-o, va avea sau nu interdicţie de părăsire a ţării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa. Tribunalul Mehedinţi a înregistrat solicitarea procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Justiţie şi Casaţie de a da o ordonanţă preşedinţială în acest caz, iar marţi şi-a delinat marţi competenţa.

„Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa pentru ordonanţa preşedinţială în cazul Sorinei. Judecătorul a considerat că nu este de competenţa Tribunalului să dea această ordonanţă preşidenţială şi a declinat competenţa către Judecătoria din Drobeta Turnu Severin. Motivarea acestei decizii se va redacta în 48 de ore, după care se vor relua circuitul acestei ordonanţe la Judecătoria Drobeta Turnu Severin”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, Adrian Ungureanu.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei.

Totodată, printr-o acţiune separată adresată Curţii de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri”.

Marţi, părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/collage-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/collage-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, referitor la cazul copilului din Mehedinţi luat de acasă cu forţa, pentru adopţie, de un procuror, că fetiţa este consiliată începând de marţi şi de către un specialist din cadrul asistenţei sociale. ...