Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a solicitat o anchetă internaţională în legătură cu asasinarea acestuia, la câteva zile după ce un raport al ONU a sugerat că prinţul Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, ar fi răspunzător pentru moartea acestuia, potrivit Al Jazeera.


Imaginea articolului Cazul Jamal Khashoggi: Logodnica jurnalistului solicită o anchetă internaţională în legătură cu asasinarea acestuia

Cazul Jamal Khashoggi: Logodnica jurnalistului solicită o anchetă internaţională în legătură cu moartea jurnalistului

„Acesta este primul raport care ne spune în mod clar cum trebuie să procedăm”, a declarat Cengiz marţi la Geneva, într-un discurs susţinut în faţa mai multor diplomaţi şi jurnalişti la sediul Naţiunilor Unite de la Geneva.

„Este nevoie de o investigaţie internaţională în legătură cu uciderea lui Jamal”, a adăugat ea. „Nu doar că unii oficiali de rang înalt sunt implicaţi în asasinarea sa, raportul spune că Arabia Saudită a încercat să elimine şi dovezile. Este scandalos”, a mai spus Cengiz.

În raportul de 100 de pagini, făcut public pe 19 iunie, Agnes Callamard, raportorul special al ONU privind execuţiile extrajudiciare şi arbitrare, a informat că moartea lui Khashoggi a fost o execuţie extrajudiciară, pentru care Arabia Saudită este responsabilă.

Callamard va prezenta în mod oficial raportul miercuri în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Khashoggi, jurnalist al Washington Post şi critic al autorităţilor saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relaţiilor dintre Statele Unite şi Arabia Saudită.

Mai mulţi membri ai Congresului l-au acuzat pe prinţul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autorităţile saudite au negat orice implicare a prinţului moştenitor în acest caz şi au anunţat că 11 suspecţi au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare în dosarul morţii jurnalistului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/jurnalsitul-saudit-4.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/jurnalsitul-saudit-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a solicitat o anchetă internaţională în legătură cu asasinarea acestuia, la câteva zile după ce un raport al ONU a sugerat că prinţul Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, ar fi răspunzător pentru moartea acestuia, potrivit Al Jazeera. ...