Un şofer de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, concediat după ce, în luna septembrie a anului trecut, a refuzat să transporte victima unui accident de circulaţie la un spital din Bucureşti, a fost reangajat. Pacientul a murit la câteva zile după accident.


Imaginea articolului Angajat de la Ambulanţă, concediat după a refuzat să victima unui accident de circulaţie la spital, a fost reangajat.

Angajat de la Ambulanţă, concediat după a refuzat să victima unui accident de circulaţie la spital, a fost reangajat.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi, ambulanţierul a fost reangajat în baza unei decizii a Tribunalului Gorj, care nu este definitivă.

„Hotărârile date pe conflictele de muncă, de Tribunalul Gorj, pe fond, sunt executorii de drept, chiar dacă am cale de atac, trebuie să o pun în executare. O vom ataca, dar aşteptăm motivarea, aşteptăm sentinţa. El a invocat probleme de sănătate, noi nu am ţinut cont de ele, pentru că dumnealui avea motive să nu vină la serviciu, dacă avea probleme din punctul de vedere al sănătăţii. Chiar dacă nu s-a simţit bine, trebuia să meargă la urgenţă şi să-şi ia de acolo medical, ori dumnealui a stat la serviciu în continuare. Este o decizie a instanţei, nu o comentăm, l-am reangajat şi asta este. Urmăm calea de atac şi aşteptăm finalul”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Mitroi, managerul SAJ Gorj.

Daniel Cojocaru a contestat în instanţă hotărârea de încetare a contractului de muncă care a fost luată în acest an, reuşind să revină pe post şi a obţinut chiar şi plata salariilor din martie, până la reangajare.

Ambulanţierul a fost concediat, după ce, la sfârşitul anului trecut, a refuzat să transporte un pacient din Tismana, victimă a unui accident rutier, către un spital din Bucureşti. Acesta a refuzat cursa invocând motive medicale.

Pacientul cu politraumatism şi un hematom pe creier a fost operat într-un spital din Capitală, însă după trei zile a murit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/ambulanta-viteza-rf-11.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/ambulanta-viteza-rf-11-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un şofer de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, concediat după ce, în luna septembrie a anului trecut, a refuzat să transporte victima unui accident de circulaţie la un spital din Bucureşti, a fost reangajat. Pacientul a murit la câteva zile după accident. ...