Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat duminică că SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord “la un moment dat”, dacă aceasta va da semne că doreşte să discute despre denuclearizare, potrivit Associated Press.


Imaginea articolului Pompeo declară că SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord

Pompeo declară că SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord

Pompeo a declarat că speră că scrisoarea trimisă recent de preşedintele Donald Trump liderului nord-coreean, Kim Jong Un, “va oferi o bază bună pentru ca noi să începem să continuăm aceste discuţii importante cu nord-coreenii pentru denuclearizarrea peninsulei”.

Agenţia de ştiri de stat din Coreea de Nord a descris duminică scrisoarea lui Trump către Kim ca fiind “excelentă” şi a informat că liderul Kim a spus că va “contempla serios” conţinutul, care nu a fost dezvăluit de oficiali din SUA sau nord-coreeni. Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că cei doi lideri au avut o corespondenţă continuă.

Cel de-al doilea summit Trump-Kim, care a avut loc în februarie, la Hanoi, s-a încheiat cu un eşec, iar negocierile formale dintre cele două naţiuni s-au întrerupt. Trump a spus în iunie că a primit o scrisoare “frumoasă” de la Kim, dar nu a dezvăluit conţinutul său, iar recent a spus că a primit o “scrisoare cu ocazia zilei de naştere” din Coreea de Nord.

Pompeo, care a vorbit cu reporterii înainte de a părăsi Washingtonul pentru a se deplasa în Orientul Mijlociu, a declarat că speră că discuţiile la nivel de lucru cu Coreea de Nord vor fi reluate.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/dbzbxi8xcaabfii-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/dbzbxi8xcaabfii-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat duminică că SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord 'la un moment dat', dacă aceasta va da semne că doreşte să discute despre denuclearizare, potrivit Associated Press. ...