Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat din nou, luni, politicile Rezervei Federale, exprimând nemulţumire privind “încăpăţânarea” Fed de a nu reduce rata dobânzii de referinţă.


Imaginea articolului Donald Trump denunţă insistenţa Fed de a nu reduce dobânda de referinţă

Donald Trump denunţă insistenţa Fed de a nu reduce dobânda de referinţă

“În pofida unei Rezerve Federale care nu ştie ce face – a majorat dobânzile prea rapid (inflaţia este foarte redusă, alte părţi ale lumii au scăderi economice, reduc şi flexibilizează), a aplicat ample politici stricte, 50 de miliarde de dolari pe lună – suntem pe cale să avem una dintre cele mai bune luni iunie din istoria SUA”, a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

“Gândiţi-vă cum ar fi fost dacă Fed ar fi înţeles lucrurile bine. Mii de puncte în plus la Dow şi o creştere a PIB-ului de 4 sau chiar 5. Însă Fed insistă precum un copil cu încăpăţânare, deşi avem nevoie de reducerea dobânzilor, de flexibilitate, pentru a recupera ceea ce fac alte ţări împotriva noastră”, a adăugat Donald Trump.

Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis săptămâna trecută menţinerea ratei dobânzii de referinţă, semnalând posibilitatea reducerii nivelului acesteia spre sfârşitul acestui an, pe fondul presiunilor preşedintelui Donald Trump. Rezerva Federală a anunţat că rata dobânzii de referinţă rămâne în intervalul 2,25-2,5%, în contextul în care preşedintele Donald Trump i-a cerut în mod repetat directorului Fed, Jerome Powell, reducerea costurilor de împrumut, pentru stimularea economiei.

Pe fondul speculaţiilor că Donald Trump l-ar putea înlocui pe Jerome Powell, Fed a sugerat că rata dobânzii de referinţă ar putea scădea cu 0,5% anul acesta.

În 2019, rata inflaţiei în SUA ar putea fi de 1,5%, în scădere faţă de estimarea din martie, de 1,8%. Conform proiecţiilor, Statele Unite ar urma să înregistreze anul acesta o creştere economică de 2,1% din PIB. Pentru 2020, creşterea este estimată la 2%, iar pentru 2021, la 1,8%.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-trump-2-8.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-trump-2-8-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat din nou, luni, politicile Rezervei Federale, exprimând nemulţumire privind 'încăpăţânarea' Fed de a nu reduce rata dobânzii de referinţă. ...