Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că PSD a oprit legea pensiilor, în Senat, unde au o majoritate confortabilă, deoarece este “nerealistă” din punctul de vedere al capacităţii de plată. Acesta crede că legea va fi respinsă de Camera Deputaţilor şi va fi reanalizată.


Imaginea articolului Traian Băsescu: E posibil ca PSD să fi oprit legea pensiilor pentru că este nerealistă

Traian Băsescu: E posibil ca PSD să fi oprit legea pensiilor pentru că este nerealistă

“Fondul de pensii e undeva la 60 de miliarde lei anual şi dacă ne luăm după mintea lui Olguţa, în patru ani ar trebui să ajungă la 150 miliarde lei. De unde să ajungă la atât? Din ce? Eu îmi doresc să se mărească pensiile, pentru că şi eu am pensie, dar nu văd de unde va creşte pensia aşa cum a promis-o Olguţa (Vasilescu-n.red.). Şocul este că legea a căzut în Senat, unde PSD au o majoritate confortabilă. Nu ştiu cum o vor trece prin Camera Deputaţilor, unde, dacă UDMR rămâne de partea opoziţiei, practic nu au majoritate. Este posibil, dându-şi seama că bagă ţara într-o mare dificultate, s-o fi oprit, pentru că legea este nerealistă din punctul de vedere al capacităţii de a plăti. Anul acesta putem, dar la anul şi peste doi ani nu mai putem, iar peste patru ani ajungem la 150-160 de miliarde lei fondul de pensii. Bănuiesc că o vor abandona. Va lua un vot negativ şi în Cameră şi va fi luată la repieptănat”, a declarat, duminică seară, senatorul PMP Traian Băsescu, la RomâniaTV.

Deputaţii vor dezbate luni Legea Pensiilor, după ce aceasta a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Legea urmează să fie votată miercuri.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că asigură românii de faptul că în Camera Deputaţilor, proiectul va fi dezbătut şi aprobat. Budăi a subliniat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că aceasta va fi adoptată în Camera Deputaţilor şi a dat asigurări că pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

Premierul a adăugat că va discuta cu preşedintele Camerei Deputaţilor privind o eventuală amânare a proiectului până în toamnă.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că de la 1 septembrie va fi majorat punctul de pensie.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-2977246-10.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-2977246-10-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că PSD a oprit legea pensiilor, în Senat, unde au o majoritate confortabilă, deoarece este 'nerealistă' din punctul de vedere al capacităţii de plată. Acesta crede că legea va fi respinsă de Camera Deputaţilor şi va fi reanalizată. ...