Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că va impune noi sancţiuni Iranului, dar că vrea să încheie o înţelegere pentru a sprijini economia ţării, o mişcare pentru a dezamorsa tensiunile de după doborârea unui drone în această săptămână de către Republica Islamică, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Donald Trump a declarat că va impune luni noi sancţiuni Iranului

Donald Trump a declarat că va impune luni noi sancţiuni Iranului

Vorbind la Washington sâmbătă înainte de a se îndrepta spre reşedinţa prezidenţială din Camp David, Trump a indicat că guvernul a ales o cale diplomatică de a pune presiune pe Teheran prin mişcarea de a impune noi sancţiuni.

O intervenţie militară a fost “mereu pe masă”, a spus preşedintele, dar a adăugat că a fost deschis pentru a ajunge rapid la o înţelegere cu Iranul, despre care a spus că ar sprijini economia ţării.

“O vom numi Să facem Iranul măreţ din nou”, a afirmat Trump

El a scris ulterior pe Twitter de la reşedinţa din Camp David: “Luni vom impune sancţiuni majore suplimentare Iranului. Aştept cu nerăbdare ziua în care Sancţiunile asupra Iranului vor fi eliminate şi va deveni din nou o naţiune productivă şi prosperă”.

Joi, o rachetă iraniană a distrus o dronă americană de supraveghere Global Hawk, un incident despre care Washingtonul a spus că a avut loc în spaţiul aerian internaţional. Trump mai târziu a spus că a anulat un atac militar de ripostă, deoarece ar fi putut ucide 150 de persoane.

Teheranul a repetat sâmbătă că drona a fost doborâtă deasupra teritoriului său şi a transmis că va răspunde ferm la orice ameninţare din partea SUA.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/trump01-hepta-10.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/trump01-hepta-10-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că va impune noi sancţiuni Iranului, dar că vrea să încheie o înţelegere pentru a sprijini economia ţării, o mişcare pentru a dezamorsa tensiunile de după doborârea unui drone în această săptămână de către Republica Islamică, potrivit Reuters. ...