Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la România TV, că PSD ar trebui să propună un candidat la prezidenţiale în postura unei femei care a avut succes pe plan profesional, în jur de 45 de ani, blondă şi atrăgătoare, dând exemplul Croaţiei sau Slovaciei în acest sens.


Imaginea articolului Băsescu, despre candidatul PSD la prezidenţiale: Femeie de succes profesional, 45 de ani, blonduţă

Băsescu, despre candidatul PSD la prezidenţiale: Femeie de succes profesional, 45 de ani, blonduţă

“Eu cred că (PSD-n.red.) trebuie să caute în afara partidului. Unii o iau în glumă, eu o spun foarte serios. Trebuie să caute o femeie care nu e străină de partid, dar nu neapărat un lider arhicunoscut. Trebuie să fie o femeie în jur de 45 de ani care a reuşit profesional în viaţă. N-are nevoie să trăiască din salariul de politician. Printre ei sau pe lângă ei s-o găsească. Dacă se poate să fie şi blonduţă şi atrăgătoare. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat în Croaţia şi în Slovacia. Două femei care n-au făcut politică la zi, au candidat, amândouă reuşite profesional, n-aveau nevoie de banii din politică, atrăgătoare şi suficient de mature ca să fie preşedinţi peste 45 de ani. De ce nu un astfel de model şi în România?”, a afirmat, duminică seara, la România TV, senatorul PMP Traian Băsescu

Despre intenţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici de a candida la prezidenţiale din partea PSD, Băsescu a spus că nu are experienţa necesară, funcţia de şef al statului nefiind “pentru copii”.

“E şi el un băiat tânăr care crede că poate avea noroc în viaţă, numai că funcţia de preşedinte nu-i pentru copii. Îţi trebuie şi experinţă de viaţă. Eu văd că îşi anunţă unii candidatura, că au 30 de ani, că au 29 de ani, trebuie şi puţină experienţă de viaţă. Pot fi şi preşedinţi tineri. Macron e un preşedinte tânăr şi e preşedintele Franţei, dar bine este să ne menţinem deocamdată cu Iohannis încă un mandat”, a declarat Traian Băsescu.

Despre o posibilă candidatură la prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă, politicianul a spus că “în mod cert” nu va candida.

De asemenea, Băsescu nu o consideră nici pe Gabriela Firea un bun candidat: “Ce să faci cu Firea? Că dacă face cu bugetul ţării ce-a făcut cu bugetul Primăriei Capitalei, e un dezastru”.

Viorica Dăncilă a anunţat că în sondajele interne PSD pentru desemnarea prezidenţiabilului va fi testat şi un candidat comun PSD ADE. Întrebată dacă va fi introdus în sondaje numele lui Căln Popescu Tăriceanu, Dăncilă a răspuns “Sigur”.

Întrebată dacă ar vrea să fie printe prezidenţiabili, Dăncilă a răspuns: “Nu am luat în calcul acest lucru. Fac un sondaj pentru cei care vor să candideze. O să figurez alături de alţi lideri ai partidelor politice pentru a vedea cum ne poziţionăm la nivel de lideri de partide”.

Până la această oră, din PSD şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Totodată, Mihai Fifor a lăsat de înţeles că poate fi interesat.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7456864-mediafax-foto-alexandru-dobre-8.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7456864-mediafax-foto-alexandru-dobre-8-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la România TV, că PSD ar trebui să propună un candidat la prezidenţiale în postura unei femei care a avut succes pe plan profesional, în jur de 45 de ani, blondă şi atrăgătoare, dând exemplul Croaţiei sau Slovaciei în acest sens. ...