Administraţia Donald Trump a anunţat, invocând raţiuni de securitate naţională, sancţiuni vizând cinci companii din China specializate în activităţi cibernetice de uz militar, informează site-ul agenţiei Associated Press.


Imaginea articolului Statele Unite sancţionează companii chineze care produc tehnologie cibernetică de uz militar

Statele Unite sancţionează companii chineze care produc tehnologie cibernetică de uz militar

Decizia Departamentului american al Comerţului riscă să complice discuţiile pe care preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să le aibă săptămâna viitoare cu omologul său din China, Xi Jinping, pentru depăşirea crizei comerciale dintre cele mai mari economii ale lumii.

Washingtonul a introdus pe “Lista Entităţilor”, care prevede sancţiuni, compania chineză Sugon, care produce tehnologii computerizate, dar care este dependentă de importuri de componente de la firme americane precum Intel, Nvidia şi Advanced Micro Devices.

Pe lista entităţilor sancţionate au mai fost introduse Institutul Tehnologic Cibernetic Wuxi Jiangnan şi trei filiale ale grupului Sugon.

“Activităţile acestor entităţi intră în contradicţie cu interesele de securitate naţională şi de politică externă ale Statelor Unite”, a argumentat Departamentul american al Comerţului.

Pe lista sancţiunilor SUA se află de luna trecută şi grupul chinez de telecomunicaţii Huawei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/55353748-l-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/55353748-l-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Administraţia Donald Trump a anunţat, invocând raţiuni de securitate naţională, sancţiuni vizând cinci companii din China specializate în activităţi cibernetice de uz militar, informează site-ul agenţiei Associated Press. ...