Călin Popescu Tăriceanu a scris că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a declarat în noiembrie că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, acum “şi-a recunoscut eroarea şi e mândru de realizările «accidentului democraţiei»”. “Nu suflă o vorbă despre vreun merit al Guvernului”.


Imaginea articolului Tăriceanu, despre preşedinţia Consiliului UE: Iohannis nu suflă o vorbă despre meritul Guvernului

Tăriceanu, despre preşedinţia Consiliului UE: Iohannis nu suflă o vorbă despre meritul Guvernului

“Guvernul României a reuşit să asigure o conducere excelentă a Consiliului UE în cele şase luni ale acestui an, fiind închise, cum se ştie, un număr record de dosare. Am realizat asta în ciuda «proptelelor» puse de preşedinte, cel care trăgea în noiembrie marele semnal de alarmă că «România nu e pregătită să asigure preşedinţia Consiliului UE, iar lucrurile au luat-o razna». Mai mult, el cerea imperios «înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti», cu referire la cabinetul Dăncilă. Vă daţi seama cum am fi fost dacă l-am fi ascultat?”, a scris, vineri, pe Facebook, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

El susţine că şeful statului “şi-a recunoscut eroarea şi e mândru de realizările «accidentului democraţiei»”, dar că nu menţionează vreun merit al Executivului. Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că îşi asumă succesul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene pentru “campania domniei sale de autopromovare pentru şefia Consiliului European”.

“Acum, am fi tentaţi să spunem că dl. Klaus Werner Iohannis şi-a recunoscut eroarea şi e mândru de realizările «accidentului democraţiei» atunci când spune la Bruxelles «echipa română a reuşit ceva neaşteptat, de aceea am spus că preşedinţia română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi». Nu vă lăsaţi induşi în eroare! Ţineţi cont de următoarele:

1) Dl Klaus Werner Iohannis nu suflă o vorbă despre vreun merit al Guvernului, lăsând impresia că succesul i se datorează. E frumos să te dai cocoş cu munca altora, nu-i aşa?
2) Declaraţia face parte strict din campania domniei sale de autopromovare pentru şefia Consiliului European şi trebuie luată ca atare.
Nu pot să nu mă întreb din nou şi din nou, şi din nou: oare până unde merg tupeul şi aroganţa acestui om?”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că, la începutul preşedinţiei române la Consiliul UE, mulţi se aşteptau ca România să fie mediocră, dar că au fost încheiate în acest mandat 90 de dosare, ceea ce arată “nu numai intensitatea şi cantitatea muncii noastre, ci şi calitatea”.

“Preşedinţia română a încheiat peste 90 de dosare, ştiţi câte se încheiau în alte preşedinţii, ceea ce arată nu numai intensitatea şi cantitatea muncii noastre, ci şi calitatea – pentru că avem parteneri buni, negociatori şi instituţii cu standarde ridicate, iar echipa română a reuşit ceva neaşteptat. De aceea am spus că Preşedinţia română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi. Dacă putem să definim acest lucru ca o moştenire, şi anume că România este mult mai bună decât imaginea pe care o are, atunci cred că este o moştenire bună”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, o declaraţie de presă comună cu Donald Tusk şi Jean-Claude Juncker, la finalul Consiliului European. Cei doi au ţinut să îi mulţumească preşedintelui pentru perioada în care România a avut Preşedinţia Consiliului UE.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-8.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-8-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Călin Popescu Tăriceanu a scris că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a declarat în noiembrie că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, acum 'şi-a recunoscut eroarea şi e mândru de realizările «accidentului democraţiei»'. 'Nu suflă o vorbă despre vreun merit al Guvernului'. ...