Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, că vor fi daţi bani suplimentari constructorilor pentru a finaliza lucrările mai devreme decât termenul iniţial. Acesta a declarat că vor începe lucrări în regim de noapte pe Lotul 5 al Autostrăzii Comarnic – Braşov.


Imaginea articolului Răzvan Cuc, despre Comarnic - Braşov: Va lucra inclusiv noaptea pentru ca termenul să se decaleze / Pe Sibiu-Nădlac se va circula în regim de autostradă la final de iulie

Răzvan Cuc, despre Comarnic – Braşov: Va lucra inclusiv noaptea pentru ca termenul să se decaleze / Pe Sibiu-Nădlac se va circula în regim de autostradă la final de iulie

”Chiar sâmbătă am fost pe acest tronson (Cristian – Râşnov n.r), am avut o întâlnire cu constructorul, deja decopertase. (…) Este un constructor român, lucrează inclusiv în weekend. Va începe să lucreze şi de noapte.”, a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta a adăugat că va da bani suplimentari pentru ca firma să finalizeze lucrările mai devreme decât era estimat.

”Vom da nişte bani suplimentari pentru ca acest constructor să lucreze non-stop. Va lucra inclusiv noaptea pentru ca termenul să se decaleze”, a adăugat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai spus că orice companie poate lucra în acest fel dacă are forţa de muncă necesară.

Lotul 5 al Autostrăzii Comarnic – Braşov, respectiv zona dintre Râşnov şi Cristian, are o lungime de 6,3 kilometri + 3,7 kilometri de drum naţional cu patru benzi şi separatoare de sens.

Răzvan Cuc: Voi face o linie verde pentru subcontractorii români care sunt neplătiţi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri că va înfiinţa o linie verde pentru subcontractorii români care nu au primit banii pentru lucrări de la firmele străine pe loturile de cale ferată.

”Am primit foarte multe sesizări şi voi lua o măsură la nivelul ministerului, voi face un fel de linie verde ca toţi subcontractorii români care nu au contracte declarate la minister – pentru că aici este şi greşeala lor că decid să lucreze fără să declare la minister ca noi să putem plăti. Noi putem plăti doar ce declară firma care a câştigat licitaţia.”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a adăugat că există mai mulţi subcontractori români nepătiţi de firmele străine.

”Voi face o linie verde pentru subcontractorii români care sunt neplătiţi. Eu am aflat că existau undeva la cinci – şase subcontractori români neplătiţi care nu erau nici declaraţi la statul român. M-am dus pe lotul de cale ferată. Când am ajuns acolo am înţeles că firma respectivă le interziseseză să vină la punctul unde mi-am dat eu întâlnire cu constructorul să inspectez lucrările”, a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Cuc, despre Narcis Neaga: O să fiu foarte drastic cu cei din Companie

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri că vor exista sancţiuni pentru directorul CNAIR, Narcis Neaga, dacă nu vor fi finalizaţi cei 180 de kilometri de autostradă promişi de Guvern.

”Cu siguranţă există o sancţiune, dacă dânsul, din punct de vedere administrativ sau modul în care îşi gestionează Compania, o gestionează defectuos, atunci cu siguranţă vor exista sancţiuni şi pentru domnia sa. Dar cât timp dânsul a preluat un număr de kilometri care i-au fost daţi de către constructori, pentru că a chemat constructorii şi ei au spus ”Da, finalizăm”, atunci avem o problemă cu constructorii care nu ştiu să îşi evalueze propria forţă de muncă. Dacă constructorii au impresia că pot să-şi mai bată joc de români, pentru că până acum eu am înţeles, o să fiu foarte drastic cu cei din Companie. Dar nici lor nu le permit să ajungem să ne rugăm de ei să muncească pe banii noştri. ”, a declarat Răzvan Cuc.

La începutul lunii iunie premierul Viorica Dăncilă a declarat că va avea o discuţie cu Răzvan Cuc privind importanţa lui Narcis Neaga pentru proiectele viitoare şi a adăugat că va înfiinţa un departament de infrastructură pentru verificarea progreselor în proiectele în dezvoltare.

Premierul a adăugat că ar fi şanse mai mari ca proiectele să fie finalizate dacă angajaţii CNAIR ar merge pe teren pentru verificări.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, că vor fi daţi bani suplimentari constructorilor pentru a finaliza lucrările mai devreme decât termenul iniţial. Acesta a declarat că vor începe lucrări în regim de noapte pe Lotul 5 al Autostrăzii Comarnic - Braşov. ...