CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului cuprins între A1 şi DN 7, al Centurii Bucureşti, după ce asocierea Delta A.C.M 93- Azvirt LLC- Maxidesign SRL a abandonat şantierul deschis în 2013, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.


Imaginea articolului CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului dintre A1 şi DN 7, al Centurii Bucureşti

CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului dintre A1 şi DN 7, al Centurii Bucureşti

Sursa citată transmite că după mai multe întârzieri imputabile antreprenorului, progresul fizic în şantier a ajuns la 86,5 % în luna noiembrie a anului trecut, însă de atunci acesta nu a mai derulat nici o activitate.

“În plus s-a observant că lucrările efectuate în anii anteriori au început să se degradeze. CNAIR S.A. i-a transmis Antreprenorului nu mai puţin de 5 notificări, prin care a cerut acestuia să finalizeze lucrarile restante. Pentru a urgenta finalizarea proiectului, CNAIR s-a ocupat inclusiv de întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii suprafeţelor de teren afectate de lucrări, deşi această obligaţie revenea Antreprenorului, conform contractului”, se arat[ ]n comunicatul CNAIR.

După finalizarea procedurilor de reziliere, se va decide modalitatea de continuare a lucrărilor restante.

Ca urmare a rezilierii contractului, asocierea Delta A.C.M 93- Azvirt LLC- Maxidesign SRL trebuie să achite penalităţile de întârziere, i se va reţine garanţia de bună execuţie, în cuantum de 10% din valoarea contractului şi i se va emite un certificat negativ, care nu îi va mai permite să mai participe la licitaţii publice în România sau în alt Stat Membru al Uniunii Europene, timp de 3 ani.

Contractul pentru construcţia Sectorului Centurii Bucureşti, cuprins între A1 şi DN 7 a fost semnat în luna noiembrie 2011, iar lucrările ar fi trebuit să fie fianlizate încă din august 2014.

Proiectul cofinanţat din fonduri europene nerambursabile care are o lungime totală de 8,750 km, presupune configurarea la 4 benzi a acestui sector de drum naţional, reabilitarea a 2 poduri şi pasaje şi construcţia a 4 poduri şi pasaje noi.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7237541-mediafax-foto-marius-dumbraveanu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7237541-mediafax-foto-marius-dumbraveanu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului cuprins între A1 şi DN 7, al Centurii Bucureşti, după ce asocierea Delta A.C.M 93- Azvirt LLC- Maxidesign SRL a abandonat şantierul deschis în 2013, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. ...