Actriţa americană Angelina Jolie a devenit editor colaborator al publicaţiei Time, urmând să scrie lunar articole care vor aborda teme precum “strămutarea, conflictele şi drepturile omului”, potrivit contactmusic.com.


Imaginea articolului Angelina Jolie a devenit editor al publicaţiei Time. Care sunt temele despre care va scrie celebra actriţă

Angelina Jolie a devenit editor al publicaţiei Time. Care sunt temele despre care va scrie celebra actriţă

Actriţa în vârstă de 44 de ani, emisar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU, a publicat deja primul ei articol, “What We Owe Refugees” (Ce le datorăm refugiaţilor), cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, marcată pe 20 iunie.

În acest articol, Jolie spune că refugiaţii ar trebui să fie “admiraţi” şi întreabă de ce cuvântul “refugiat” a căpătat “conotaţii negative”.

“De ce politicienii sunt aleşi pe baza promisiunilor de a închide graniţe şi de a întoarce spatele refugiaţilor?”, a scris Jolie.

Angelina Jolie a mai vorbit despre diferenţele dintre migranţi şi refugiaţi, insistând asupra faptului că toţi au nevoie să fie trataţi corect şi cu demnitate.

Numărul global al persoanelor refugiate sau strămutate din cauza conflictelor din ţările în care se aflau a ajuns la 70,8 milioane, acesta fiind un nou record de la înfiinţarea agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), în 1950, potrivit unui raport al organizaţiei dat publicităţii miercuri.

Angelina Jolie, mamă a şase copii, dintre care trei adoptaţi, a fost numită ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi în 2001. În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit, în cei 11 ani de când devenise ambasadoare a bunăvoinţei pentru organizaţie, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani mai multe milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-2574919.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-2574919-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Actriţa americană Angelina Jolie a devenit editor colaborator al publicaţiei Time, urmând să scrie lunar articole care vor aborda teme precum 'strămutarea, conflictele şi drepturile omului', potrivit contactmusic.com. ...