Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat pentru publicaţia nord-coreeană Rodong Sinmun că Administraţia de la Beijing susţine „direcţia corectă” a Coreei de Nord în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din Peninsula Coreeană, conform Reuters.


Imaginea articolului China anunţă că susţine eforturile Coreei de Nord de a rezolva problemele din peninsulă

China anunţă că susţine eforturile Coreei de Nord de a rezolva problemele din peninsulă

Preşedintele Xi Jinping urmează să efectueze joi o vizită oficială în Coreea de Nord, în cadrul căreia se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un. Xi Jinping este primul preşedinte chinez care vizitează Coreea de Nord în ultimii 14 ani.

Vizita lui Jinping este esenţială pentru a demonstra susţinerea pentru Kim Jong-Un, a cărui campanie diplomatică a avut de suferit în urma summitului eşuat cu preşedintele american Donald Trump din luna februarie.

Xi Jinping a transmis că cele două ţări asiatice îşi vor întări comunicarea strategică şi Adminstraţia de la Beijing va susţine realizările lui Kim Jong-Un în „construcţia socialistă”, menită să îmbunătăţească nivelul de trai al cetăţenilor nord-coreeni.

De asemenea, cele două ţări îşi vor dezvolta relaţiile în sectoarele civile, precum educaţe, cultură, sport, turism şi dezvoltare rurală.

„Vom contribui activ la pace, stabilitate, dezvoltare şi prosperitate în regiune prin îmbunătăţirea comunicării şi coordonării cu Coreea de Nord”, a declarat Xi Jinping.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-4209062-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-4209062-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat pentru publicaţia nord-coreeană Rodong Sinmun că Administraţia de la Beijing susţine „direcţia corectă” a Coreei de Nord în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din Peninsula Coreeană, conform Reuters. ...