Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce” a unităţilor spitaliceşti, în negocierile cu instituţiile statului.


Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce”

Ministrul Sănătăţii: România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce”

Sorina Pintea a precizat în cadrul primei ediţii a Forumului Naţional al Spitalelor că unul din principalele scopuri ale acestui forum este punerea bazelor unei asociaţii a spitalelor din România.

„Avem nevoie de o asociaţie a spitalelor în România. (…) Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociaţii. Vreau să îl pun la masă pe acest reprezentant, astfel încât să negocieze inclusiv cu ministrul Finanţelor. Acesta este unul din principalele scopuri ale acestui forum”, a spus ministrul.

Ministrul a motivat necesitatea înfiinţării unei astfel de organizaţii, precizând că este nevoie de o asociaţie care să poată „fi o portavoce a spitalelor în negocieri cu ministrul Sănătăţii, cu preşedintele Casei şi, nu în ultimul rând, cu ministrul Finanţelor”.

Legat de situaţia condiţiilor din spitalele româneşti, ministrul a declarat că rezonează cu nevoile resimţite de pacienţi şi consideră ca fiind necesară schimbarea mentalităţii şi dezvolltarea empatiei vizavi de problemele bolnavului, în sensul consolidării unui sistem de sănătate cât mai eficient.

„Spuneau pacienţii că îşi doresc curăţenie, spuneau pacienţii că îşi doresc empatie, aşa ceva nu se cumpără (…) Asta îmi doresc şi eu de la sistemul de sănătate. Empatie, schimbarea mentalităţilor, în primul rând schimbarea mentalităţilor pentru că asta ne va aduce şi empatie”„ a concluzionat ministrul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-4018730-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/hepta-4018730-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că România are nevoie de o asociaţie a spitalelor care să funcţioneze în regim de „portavoce” a unităţilor spitaliceşti, în negocierile cu instituţiile statului. ...