Preşedintele argentinian Mauricio Macri a numit pana masivă de curent care a lăsat duminică zeci de milioane de oameni în America de Sud fără energie electrică “fără precedent” şi a promis o investigaţie aprofundată, potrivit Reuters.


Imaginea articolului Preşedintele argentinian promite investigaţii în urma unei pene masive de curent electric

Preşedintele argentinian promite investigaţii în urma unei pene masive de curent electric

Reţeaua electrică din Argentina “a căzut” în jurul orei locale 7:00 ora (1100 GMT), lăsând întreaga ţară fără curent electric, a anunţat Ministerul Energiei din Argentina. Pana a întrerupt energia electrică în mare parte din Uruguay şi mai multe regiuni din Paraguay şi a dus la închiderea rafinăriei YPF La Plata, cea mai mare din Argentina.

Macri a spus că pana a fost determinată de o defecţiune la reţeaua de coastă a ţării, dar a spus că autorităţile încă nu ştiu ce a provocat problema.

În jumătate din ţară curentul a reveni până la jumătatea după-amiezii, a declarat Macri.

Distribuitorii de energie din Argentina, Paraguay şi Uruguay, ale căror populaţii totalizează aproape 55 de milioane de locuitori, au transmis că energia a fost rapid restaurată în marile oraşe şi în regiunile de coastă puternic populate, inclusiv Montevideo şi Buenos Aires.

Guvernul din Uruguay a anunţat că a fost reluată alimentarea cu energie în 75% din ţară până la ora locală 1:30.

În Paraguay, capitala Asuncion nu a fost afectată de întrerupere, dar furnizorii locali au anunţat că restabilesc energia în oraşele mai mici şi în zonele rurale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/president-mauricio-macri.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/president-mauricio-macri-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele argentinian Mauricio Macri a numit pana masivă de curent care a lăsat duminică zeci de milioane de oameni în America de Sud fără energie electrică 'fără precedent' şi a promis o investigaţie aprofundată, potrivit Reuters. ...