Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod roşu de ploi abundente, grindină şi vijelii valabilă în mai multe localităţi din judeţul Suceava până la ora 17.30. Totudată, hidrologii au emis, luni, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Suceava, valabilă până la ora 24.00. Potrivit specialiştilor, în această zonă se pot produce viituri şi creşteri de debite cu depăşiri ale cotelor de inundaţie.


Imaginea articolului Cod ROŞU de ploi într-un judeţ din ţară / Hidrologii anunţă şi ei un cod PORTOCALIU de inundaţii în acelaşi judeţ

Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Suceava până la ora 24.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod roşu de ploi abundente, grindină şi vijelii valabilă în mai multe localităţi din judeţul Suceava până la ora 17.30.

Potrivit meteorologilor, se vor înregistra averse torenţiale ce vor cumula 40-50 l/mp, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică. În zona avertizată s-au cumulat peste 50 l/mp, mai anunţă reprezentanţii ANM.

Avertizarea vizează localităţile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pârteştii de Jos, Solca, Poieni-Solca din judeţul Suceava.

Codul roşu a intrat în vigoare la ora 16.30 şi este valabil până la ora 17.30.


Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior, Moldova – bazin superior amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc, Moldoviţa, judeţul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al râului Moldoviţa, potrivit sursei citate.

Atenţionarea este valabilă până luni, la ora 24.00.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/3ce90816-e2ac-44e6-8f9a-87f568094b6d-6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/3ce90816-e2ac-44e6-8f9a-87f568094b6d-6-300x271.jpgrootstireaUncategorised
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod roşu de ploi abundente, grindină şi vijelii valabilă în mai multe localităţi din judeţul Suceava până la ora 17.30. Totudată, hidrologii au emis, luni, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Suceava, valabilă până la ora...