Un caporal din cadrul Ministerului Apărării Naţionale a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă, de către procurorii Parchetului Militar din Capitală, pentru infracţiunea de agresiune sexuală, anunţă MApN. Militarul va fi prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.


Imaginea articolului Caporalul din Bucureşti, care a agresat sexual o copilă de 13 ani, a fost reţinut

Caporalul din Bucureşti, care a agresat sexual o copilă de 13 ani, a fost reţinut

„Procurorii Parchetului Militar Bucureşti au dispus, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie, reţinerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracţiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunerea de arestare preventive pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat, transmis, sâmbătă de MApN.

Potrivit sursei citate, militarul, încadrat la UM 01348 Bucureşti, era detaşat la UM 01295 Bucureşti şi a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susţinute în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

„Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, respective suspendarea din funcţie, situaţie în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naţionale.

Conform legii menţionate, în situaţia în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării din funcţie”, se mai arată în comunicatul MApN.

Precizările Ministerului Apărării Naţionale vin după ce, vineri, Poliţia Capitalei a informat că agenţii Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală, agresorul fiind cadru militar.

“Prin apel 112, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală. În baza semnalmentele furnizate, poliţiştii au depistat şi identificat un bărbat de 38 de ani, pe care l au condus la sediul subunităţii”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Având în vedere că bărbatul depistat este cadru militar, cercetările vor fi continuate împreună cu Parchetul Militar, mai preciza Poliţia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/fata-trista-shutterstock-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/fata-trista-shutterstock-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un caporal din cadrul Ministerului Apărării Naţionale a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă, de către procurorii Parchetului Militar din Capitală, pentru infracţiunea de agresiune sexuală, anunţă MApN. Militarul va fi prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. ...