Reprezentanţii ALDE Sibiu au anunţat, vineri, că preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a renunţat la candidatura la alegerile prezidenţiale,declaraţia acestuia după europarlamentare fiind greşit înţeleasă. Aceştia spun şi că PSD trebuie să decidă „şi intern, şi public” dacă îi susţin.


Imaginea articolului Reprezentanţii ALDE Sibiu anunţă că Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale

Reprezentanţii ALDE Sibiu anunţă că Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale

Preşedintele ALDE Sibiu. Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a scris, vineri, pe pagina de Facebook a filialei că dezminte informaţiile „eronate” potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunţe la alegerile prezidenţiale.

„Toată această neînţelegere a pornit în urma unei declaraţii făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Preşedintele Tăriceanu , întrebat despre o candidatură la prezidenţiale, a declarat, textual: <În acest moment candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez> (n. r. 3 iunie). Din rea intentie sau din amatorism profesional, declaraţia preşedintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunt privind renunţarea la o candidatură la alegerile prezidenţiale! Această interpretare NU este conformă realităţii politice din ALDE! Tăriceanu NU a spus că renunţă la această candidatură, ci doar a explicat, că, în acel moment post alegeri, când ştim cu toţii că a trebuit să stăm şi să analizam cu atenţie motivele pentru care rezultatul obţinut nu a fost deloc satisfăcător, NU era oportună o discuţie despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă”, a explicat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Mai mult, acesta spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale, iar partidul va lua această decizie în scurt timp. Totodată, adaugă Tocaciu, le atrage atenţia şi partenerilor de la guvernare să se lămurească „şi intern, şi public” dacă Tăriceanu este şi candidatul lor.

„În contextul discuţiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noştri din PSD trebuie să lămurească şi intern, şi public, dacă domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu este şi candidatul lor la alegerile prezidenţiale. În opinia noastră, domnul preşedinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliţiei PSD -ALDE cu şanse reale de a câştiga competiţia prezidenţiala în faţa lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale”, a mai spus Tocaciu.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/7450559-mediafax-foto-andreea-alexandru-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Reprezentanţii ALDE Sibiu au anunţat, vineri, că preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a renunţat la candidatura la alegerile prezidenţiale,declaraţia acestuia după europarlamentare fiind greşit înţeleasă. Aceştia spun şi că PSD trebuie să decidă „şi intern, şi public” dacă îi susţin. ...