Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, joi, de la ora 11.00, iar subiectul principal de discuţie vor fi pregătirile pentru Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului şi la care sunt aşteptaţi să participe între 3.000 şi 4.000 de delegaţi, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

UPDATE Robert Negoiţă, despre echipa Dăncilă-Oprişan- Bădălău: Un coşmar

Robet Negoiţă, primarul sectorului 3, a catalogat drept “un coşmar” echipa formată din Dăncilă-Oprişan- Bădălău, susţinând că Executivul este cel care timp de trei luni a furat banii primărilor.

Întrebat cum vede o echipă formată din Viorica Dăncilă- Marian Oprişan – Nicolae Bădălău la conducerea partidului, Negoiţă a răspuns: “Pot să mă abţin? …Un coşmar”.

Rugat să explice, acesta a răspuns: “Nu vreau să, intru prea mult în detalii, eu de aşa scenarii putem să ne imaginăm multe, acesta pe care mi l-aţi spus e într-adevăr de coşmar dar nu cred că trebuie să intrăm în detalii”.

Cât priveşte banii lipsă din bugetele primăriilor, Negoiţă acuză Executivul: “PSD are probleme de rezolvat în interior şi să răspundem de ce cetăţenii au devenit atât e pesimişti, ca şi mine, referitor la guvernarea asta. Până nu răspundem, nu trebuie să avem alte preocupări. Am spus marţi că ni s-a promis că se dau banii înapoi. Am văzut că nu sunt probleme, cum să nu fie cât s-au fuat banii pe primele 3 luni, guvernul a furat banii administraţiei publice locale”.

Cât priveşte declaraţia premierului Viorica Dăncilă, care l-a catalogat pe Robert Negoiţă “pesimist”, primarul sectorului 3 a afirmat:”Normal că-s pesimist când guvernul se angajează la ceva şi văd că suntem furaţi, devin pesimist. Este un documeent semnat în care s-au stabilit procente, procente care au fost furate de guvern. Nu ai cum să nu fi pesimist. Peste 100 de mil au fost furaţi de la primăria sector 3″.

UPDATE: Ce modificări va face PSD la statut. Rodica Nassar: Este stabilită o normă de reprezentare

Social democraţii reuniţi în şedinţa Cex vor decide asupra modificărilor ce trebuie făcute asupra statutului, unul dintre articolele schimbate fiind cel care face referire la alegerea preşedintelui formaţiunii, a anunţat Rodica Nassar, secretar general PSD.

“Sunt articole care trebuie schimbate. E vorba despre alegerea preşedintelui. Modificăm articolul care prevede că preşedintele e ales cu totalitatea membrilor şi la fel la candidatul pentru rezidenţiale. Este stabilită o normă de reprezentare pentru fiecare organnizaţie”, a declarat Rodica Nassar,secretar general PSD.

‘Congresul ar fi trebuit să îl facem pentru modificarea statului şi prezidenţiale. şi pornind de la alegeri democrative la organizaţii locale, dar lucrurile astea durează, şi ţin de un anumit calendar, trebuie să redeschidem porţile partidului. Nu avem timpul pentru a ne clarifica viziunea”, a spus şi Gabriel Zetea, PSD Maramureş.

UPDATE Oprişan: Nu suntem răzgândaci 

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat joi că nu este de acord cu o eventuală amânare a şedinţei Congresului PSD, precizând că social democraţii nu sunt răzgândaci, iar decizia luată în Comitetul Executiv al formaţiunii trebuie respectată. 

“Nu există asta (să nu fie ales preşedinte PSD -n.r.). Nu există nicio posibilitate pentru că PSD e un partid extrem de serios, aplecat asupra problemelor românilor. Noi dacă am luat o decizie în CEx, o vom respecta. Eu nu aş fi de acord (cu amânarea Congresului -n.r.), că nu suntem răzgândaci, să ne culcăm seara cu o decizie şi să ne trezim dimineaţa cu altă decizie, este aberant. În toată lumea civilizată, când îţi pleacă şeful partidului sau ţi-l arestează, se fac alegeri şi se alege preşedintele”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv PSD.

Vicepreşedintele PSD a mai precizat că, în partid, vor începe cercetările sociologice pentru prezidenţiabilul PSD de săptămâna viitoare.

“De săptămâna viitoare, nu pot să spun pe cine sondăm, când noi nu am discutat în interior. PSD are obligaţia faţă de români să găsească cel mai bun candidat prezidenţial”, a completat Oprişan.

La ora transmiterii ştirii, social democraţii se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv PSD.

UPDATE: Buzatu, despre amânarea Congresului PSD: Ţine doar de plenul CEx. Vom vedea care sunt opiniile

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, joi, că o eventuală amânare a Congresului PSD ţine de plenul Comitetului Executiv de joi, însă terbuie ţinut cont şi de opinia majoritară constituită în şedinţa precedentă, când s-a stabilit organizarea acestui congres pe 29 iunie.

“În principiu, avem deja nişte hotărâri luate şi rediscutarea acestor hotărâri ţine doar de plenul Comitetului Executiv. Vom vedea care sunt opiniile”, a declarat liderul PSD Vaslui.

Întrebat dacă i se pare oportună organizarea unui Congres în 29 iunie şi apoi a altuia pentru desemnarea prezidenţiabilului, Dumitru Buzatu a replicat: “Trebuie să revenim la principii. Congresele sunt oportune de câte ori se iveşte o situaţie de criză în partid. Sigur, nu trebuuie să exagerăm cu acest lucru, cu organizarea forului statutar celui mai înalt al Partidului Social Democrat. Totuşi, nu putem evita lucrul acesta dacă o majoritate constituită în cadrul Comitetului Executiv decide într-un anumit fel. Eu am spus de la început că e nevoie de o revenire la baza noastră, de un Congres extraordnar care să modifice statutul, să dea posibilitatea să ne adresăm bazei noastre, membrilor din fiecare organziaţie pentru ca apoi de sus în jos, să urcăm pâmă la alegerea noii conduceri statutare, evident pe baza unui statut modificat. Adică, un Congres extraordinar nu-l putem ocoli decât dacă dorim să lucrăm pe baza aceluiaşi statut, dar majoritatea colegilor noştri s-au pronunţat pentru modificarea statutului şi lucrul acesta dp o anumită orientare pe care Comitetul Executiv va trebui să o urmeze”.

Anterior, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat că nu este de acord cu o eventuală amânare a şedinţei Congresului PSD, precizând că social democraţii nu sunt răzgândaci, iar decizia luată în Comitetul Executiv al formaţiunii trebuie respectată.

La ora transmiterii ştirii, social democraţii se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv PSD.

Comitetul executiv al PSD începe dimineaţă, în prima parte a zilei urmând să fi modificat statutul PSD, în sensul alegerii preşedintelui, preşedintelui executiv şi secretarului general prin delegaţi, iar în a doua parte a zilei până seara se va desfăşura procesul propriu-zis de alegere, au explicat sursele citate.

Un subiect care este posibil să fie abordat de social-democraţi, în CEx joi la Parlament, este cel al normei de reprezentare pe fiecare judeţ la Congresul de la finalul lunii iunie şi modul de înscriere a candidaturilor. PSD caută o soluţie pentru ca cei care vor candideze şi sunt membri cunoscuţi de partid să poată intra în competiţia internă pentru funcţii de conducere, au adăugat sursele menţionate.

Prin urmare, PSD vrea să elimine riscul de a avea foarte mulţi candidaţi, pentru a îi scoate din calcul „pe cei care vin pentru circ”, au precizat surse din partid.

Astfel, în ceea ce priveşte ponderea de reprezentare a delegaţiilor, este posibil să fie luate în calcul rezultatele la alegerile europarlamentare, însă şi mărimea judeţelor. De exemplu, într-o filială PSD care a obţinut un scor bun la alegerile pentru PEva fi luat în considerare şi numărul de alegători din judeţul respectiv, iar numărul delegaţiilor prezenţi la Congres va varia în funcţie de aceste două criterii.

Referitor la candidaţii pentru conducerea partidului, aceştia vor trebui să aibă susţinerea organizaţiei din care provin, după cum este prevăzut şi în statut, au precizat sursele menţionate. Pe de altă parte, în PSD nu s-a discutat despre un criteriu de integritate pe care ar trebui să îl îndeplinească social-democraţii care se înscriu în competiţia internă pentru funcţiile de conducere ale formaţiunii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/dancila2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/dancila2.jpgrootstireaUncategorised
Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, joi, de la ora 11.00, iar subiectul principal de discuţie vor fi pregătirile pentru Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului şi la care sunt aşteptaţi să participe între 3.000 şi 4.000 de delegaţi, au declarat surse din partid,...