Guvernul a aprobat în ședința de joi includerea a două medicamente inovative în lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice.

“În ședința de Guvern de astăzi au fost incluse noi medicamente inovative în lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice. Pe lista medicamentelor de care beneficiază asigurații incluși în programele naționale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu și spitalicesc se adaugă două molecule noi pentru care au fost încheiate contracte și care se utilizează în tratarea unor boli grave, cum ar fi neoplasmul tiroidian medular agresiv și simptomatic și scleroza multiplă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că anul trecut au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite 37 de molecule noi, care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice precum afecțiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV- SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/noi-medicamente-in-lista-celor-compensate-si-gratuite-pentru-pacientii-cu-afectiuni-oncologice-si-neurologice-54619.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/noi-medicamente-in-lista-celor-compensate-si-gratuite-pentru-pacientii-cu-afectiuni-oncologice-si-neurologice-54619-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv