O femeie din comuna ieșeană Șipote, mamă a 11 copii plecați fiecare în altă localitate sau colț de lume, îi va povesti Papei Francisc, cu ocazia vizitei sale la Iași, despre ce înseamnă bucuriile unei familii numeroase, dar mai ales despre durerea despărțirii de cei dragi.

Elisabeta și Ioan Balan, din localitatea Iazul Vechi, comuna Șipote, au împreună 11 copii. După ani de zile în care fiecare dintre ei locuiește în altă localitate sau colț de lume, cei 11 se vor reîntâlni cu toții la Iași. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, cu ocazia vizitei la Iași a Papei Francisc. Avându-i alături pe soțul, copiii și nepoții săi, pe scena amplasată în Piața Palatului Culturii din Iași, Elisabeta Balan îi va povesti Sanctității Sale ce înseamnă să ai o familie numeroasă, dar mai ales durerea despărțirii de cei dragi.

“În mesaj îi vom spune ceea ce am pățit noi în viața noastră. Suntem o familie cu 11 copii, toți realizați. Mai avem unul, cel de-al unsprezecelea, care are căsătoria în iunie. Patru din cei 11 au luat calea consacrării: doi sunt preoți, două sunt surori (măicuțe -n.r). Ei sunt plecați prin alte țări și ne bucură că ne vom revedea cu ocazia vizitei Sfântului Părinte. Altfel nu puteam să ne întâlnim. Noi avem bucuria că vine și că ne adună copiii acasă. Am avut o viață și grea. și ușoară. Câteodată greu, altădată ușor, dar am mers înainte”, a povestit Elisabeta Balan miercuri, într-o conferință de presă organizată la Iași cu privire la pregătirile pentru vizita Papei Francisc.

Una dintre fiicele acesteia, Rodica, este soră de opt ani de zile și se emoționează la gândul că în curând va sta atât de aproape de Papa Francisc, pe care l-a mai văzut, dar de la distanță.

“Mi s-a părut că nu e real, că nu este adevărat. Putea să aleagă oricare altă familie. Mi s-a părut un dar din partea Domnului și nu am putut decât să mă bucur. Cu atât mai mult a fost o bucurie imensă și pentru părinții mei. A fost ca o încununare a tuturor sacrificiilor. Au crescut atâția copii, au făcut atâtea sacrificii pentru noi. Mi se pare o binecuvântare din partea Domnului”, a povestit Rodica Balan.

Pe 1 iunie, familia Balan se va urca alături de 180 de persoane pe scena special amplasată în fața Palatului Culturii cu prilejul vizitei la Iași a Papei Francisc. Alături de Sanctitatea Sa se vor mai afla invitații săi, corul, tinerii și bătrânii care vor face imaginea de ansamblu a sloganului “Să mergem împreună”. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/o-mama-a-11-copii-plecati-prin-lume-ii-va-povesti-papei-despre-durerea-despartirii-de-cei-dragi-54605.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/o-mama-a-11-copii-plecati-prin-lume-ii-va-povesti-papei-despre-durerea-despartirii-de-cei-dragi-54605-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv