O împușcătură trasă accidental cu pistol de către o gardă de corp marți seara, la Bruxelles, la bordul avionului premierului ceh Andrej Babis, nu s-a soldat cu niciun rănit, au relatat miercuri poliția și media cehe, citate de France Presse.

‘Putem confirma o împușcătură accidentală care s-a produs în cursul verificării unei arme de foc la bordul avionului guvernamental’, a declarat agenției franceze de presă purtătoarea de cuvânt a poliției cehe, Lenka Sikorova.

‘Incidentul a avut loc într-o zonă izolată. Nimeni altcineva (cu excepția gărzii) nu a fost în pericol’, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului, Jana Adamcova, s-a limitat să spună că, într-adevăr, ‘s-a întâmplat așa ceva’, fără să ofere mai multe precizări.

Potrivit media de la Praga, împușcătura s-a produs în timp ce garda de corp era ocupată să-și descarce arma în momentul în care avionul pleca de la Bruxelles, unde premierul Babis participase la un dineu cu liderii europeni.

Avionul cu 22 de persoane la bord a decolat apoi cu o întârziere de o oră, a indicat site-ul Aktualne, potrivit căruia glonțul a atins căruciorul pentru transportul mâncării.

Magnat în domeniile agroalimentar, chimic și media, Babis (64 de ani) se află la conducerea unui guvern minoritar compus din mișcarea sa populistă ANO și Partidul Social-Democrat CSSD, susținut tacit de către comuniștii din KSCM.

În 1994, o gardă de corp a tras accidental cu pistol la bordul avionului în timpul zborului care îl transporta în Suedia pe ministrul ceh al apărării de la acea vreme, Antonin Baudys. Incidentul, în timpul căruia glonțul a lovit un rezervor de combustibil, nu a rănit pe nimeni. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/foc-de-arma-la-bordul-unui-avion-54607.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/foc-de-arma-la-bordul-unui-avion-54607-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv