Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de inundații, valabilă pentru două județe. Râuri din alte 15 județe sunt sub cod galben de inundații, hidrologii avertizând că ar putea fi depășite cotele de atenție.

Avertizarea cod portocaliu de inundații a fost emisă pentru râurile din bazinele hidrografice Tur, județul Satu Mare, respectiv Crasna, județele Sălaj și Satu Mare și vizează scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelelor de atenție.

Avertizarea este în vigoare începând de miercuri ora 18.00 până joi la ora 16.00.

De asemenea, hidrologii au emis și o avertizare cod galben de inundații pentru râuri din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Harghita, Brașov, Sibiu, Argeș și Vâlcea, în vigoare începând de miercuri ora 14.00 până joi la ora 16.00. Totodată, sub avertizare cod galben se află și râuri din Sălaj și Satu Mare, altele decât cele sub cod portocaliu.

Potrivit hidrologilor, Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 15.00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Bihor și Sălaj.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-portocaliu-de-inundatii-in-doua-judete-pana-joi-dupa-amiaza-54603.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-portocaliu-de-inundatii-in-doua-judete-pana-joi-dupa-amiaza-54603-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv