Un bărbat cu dublă cetățenie, suedeză și bosniacă, urmărit internațional pentru crime de război comise pe teritoriul fostei Iugoslavii, a fost depistat, miercuri, de polițiștii constănțeni, urmând să fie extrădat după ce i se va confirma mandatul.

Potrivit polițiștilor constănțeni, Zoran Stojcic, în vârstă de 57 de ani, a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea infracțiunii de crimă de război împotriva civililor, în anul 1992, pe teritoriul fostei Iugoslavii.

El a fost depistat, miercuri, pe o stradă din Constanța, de către polițiștii de investigații criminale.

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanța, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au depistat un bărbat, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internațională, emisă de autoritățile bosniace”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Zoran Stojcic a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul Poliției Județene. El va fi prezentat, joi, în fața Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, după confirmarea mandatului internațional, el va fi extrădat.

rootstireaActualitate/Esential
Un bărbat cu dublă cetățenie, suedeză și bosniacă, urmărit internațional pentru crime de război comise pe teritoriul fostei Iugoslavii, a fost depistat, miercuri, de polițiștii constănțeni, urmând să fie extrădat după ce i se va confirma mandatul. Potrivit polițiștilor constănțeni, Zoran Stojcic, în vârstă de 57 de ani, a fost...

Preluat de la romania ntv