Sanctitatea Sa Papa Francisc a afirmat, într-un mesaj înaintea vizitei sale în România, difuzat marți seară în exclusivitate de TVR, că vine între români pentru a “merge împreună”.

“Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm, să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și al fratelui de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți”, spune Sfântul Părinte.

În mesaj, Papa Francisc mulțumește președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru invitația de a vizita “România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate”.

“Dragi frați și surori din România. Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial. Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate și le mulțumesc președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru că m-au invitat și pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu patriarhul și cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu păstorii și credincioșii catolici”, afirmă Papa Francisc.

Sanctitatea Sa amintește și de “legăturile de credință care ne unesc încă de la apostoli” și de cei șapte martiri greco-catolici pe care-i va proclama fericiți în timpul vizitei în România.

“Legăturile de credință care ne unesc vin încă de la apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru și pe Andrei, cel care, potrivit tradiției, a adus credința pe pământul vostru. Frați de sânge, au fost toți frați și în vărsarea sângelui pentru Domnul. Și printre voi au fost atâția martiri chiar în timpurile recente, precum cei șapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama fericiți. Faptul pentru care au suferit până la jertfirea vieții este o moștenire mult prea prețioasă ca să fie uitată. Și este o moștenire comună care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. (…) Știu că mulți pregătiți vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau binecuvântarea mea. Și vă cer, vă rog, să vă rugați pentru mine. Să ne vedem cu bine!”, mai spune Papa Francisc.

Vizita de stat, pastorală și ecumenică a Papei Francisc în România se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie, la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Suveranul Pontif se va afla la București pe 31 mai, la Șumuleu Ciuc și la Iași pe 1 iunie și la Blaj pe 2 iunie. Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif care vine în România, după Papa Ioan Paul al II-lea, care a efectuat o vizită istorică la București în mai 1999. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/papa-francisc-catre-romani-vin-intre-voi-ca-sa-mergem-impreuna-54598.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/papa-francisc-catre-romani-vin-intre-voi-ca-sa-mergem-impreuna-54598-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv