Hidrologii au emis, sâmbătă, mai multe atenționări cod galben de inundații pentru râuri din 9 județe ale țării, valabile până la miezul nopții.

Atenționările cod galben au fost instituite pe râuri din județele Tulcea, Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vaslui, Vrancea și Galați.

Atenționările sunt valabile până sâmbătă la ora 24.00.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice: afluenții râului Moldova din zona orașului Gura Humorului, din bazinul mijlociu și inferior al râului Tutova, pe Râul Negru – bazin superior, precum și pe unele râuri din bazinele hidrografice Lozova și Mălina.

Hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de atenție.

De altfel, meteorologii au anunțat că sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, începând de sâmbătă ora 13.00 până la ora 23.00. Aceste fenomene vor afecta în special regiunile estice și sud-estice, precum și zonele montane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-galben-de-inundatii-in-9-judete-din-tara-54573.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-galben-de-inundatii-in-9-judete-din-tara-54573-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv