Militarii răniți în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu, anunță Ministerul Apărării.

Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” răniți vineri, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

“Militarii răniți în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității”, transmite MApN.

Cei cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” au fost răniți în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani. Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/mapn-anunta-numele-militarilor-raniti-in-afganistan-si-constituirea-unei-comisii-de-cercetare-54565.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/mapn-anunta-numele-militarilor-raniti-in-afganistan-si-constituirea-unei-comisii-de-cercetare-54565-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv