Cercetătorii și autoritățile au confirmat miercuri că epava ultimului vas care a transportat sclavi către Statele Unite a fost descoperită în Alabama, informează DPA.

Rămășițele navei Clotilda, care a transportat ilegal 110 de africani în Alabama la peste 50 de ani după ce SUA interzisese importul de sclavi, în 1807, au fost găsite pe fundul râului Mobile din Alabama, a indicat revista oficială a Institutului Smithsonian.

Comisia Istorică din Alabama (AHC) și grupul de arheologi marini SEARCH Inc au căutat timp de un an epava, cu ajutorul Muzeului Național de Istorie și Cultură Afro-Americană și a Culture’s Slave Wrecks Project (SWP).

“Timp de circa 160 de ani, apele râului Mobile au ascuns destinația finală a Gulf Schooner Clotilda”, a indicat AHC.

După sosirea vest-africanilor, circa 25 de persoane au fost vândute negustorilor de sclavi, însă cei mai mulți au rămas în Mobile, Alabama. După Războiul Civil American, supraviețuitorii de pe Clotilda au fondat comunitatea Africatown.

SUA a interzis comerțul cu sclavi la 25 martie 1807, însă interdicția nu a intrat în vigoare până în 1808, iar practica sclaviei a continuat până când Proclamația de emancipare din 1863, emisă spre sfârșitul Războiului Civil American, a eliberat toți sclavii din statele SUA sudice rebele.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/epava-ultimului-vas-care-a-transportat-sclavi-catre-statele-unite-descoperita-in-alabama-54547.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/epava-ultimului-vas-care-a-transportat-sclavi-catre-statele-unite-descoperita-in-alabama-54547-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv