Pentagonul va prezenta Casei Albe planuri privind trimiterea a până la 10.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, o acțiune care are rolul consolidării capacităților în contextul amenințărilor iraniene, afirmă oficiali americani citați de agenția Associated Press.

Oficialii citați au declarat că nu a fost luată încă o decizie și nu este clar dacă Președinția SUA va aproba acest lucru. Trupele mobilizate în Orientul Mijlociu ar urma să aibă caracter defensiv, au precizat oficialii americani, sub protecția anonimatului.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat joi că președintele Donald Trump evaluează “zilnic” capabilitățile militare din Orientul Mijlociu. “Evaluăm riscurile, asigurându-ne că avem forțele adecvate”, a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene.

Consiliul Suprem de Apărare Națională din Iran a reiterat joi că “nu vor exista negocieri” cu Statele Unite.

Mike Pompeo și secretarul interimar al Apărării, Patrick Shanahan, au explicat în Congresul SUA că abordarea Administrației de la Washington are rolul de a descuraja Teheranul, nu de a-l provoca.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ap-pentagonul-va-propune-trimiterea-a-10-000-de-militari-suplimentari-in-orientul-mijlociu-54552.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ap-pentagonul-va-propune-trimiterea-a-10-000-de-militari-suplimentari-in-orientul-mijlociu-54552-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv