Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a afirmat miercuri că Franța nu va lua ca “țintă” gigantul chinez de telecomunicații Huawei, interzis de SUA, garantând în același timp suveranitatea sa și accesul țării la cele mai bune tehnologii, relatează AFP.

“Nu vom lua ca țintă o companie sau alta. Există în prezent mulți operatori care lucrează cu Huawei în privința 4G”, a declarat Le Maire pentru France Info.

“Poziția noastră este diferită de cea a americanilor pe acest subiect”, a subliniat ministrul.

În privința rețelei 5G, “este vorba de o adevărată ruptură tehnologică ce este esențială pentru vehiculele autonome, pentru obiectele conectate, prin urmare acest lucru va avea un impact asupra vieții cotidiene”, a explicat el.

“Vom avea grijă să nu existe posibilitatea vreunei ingerințe, ca suveranitatea noastră să fie apărată și în același timp vrem să garantăm cel mai bun acces tehnologic posibil pentru companiile noastre și pentru persoanele particulare”, a detaliat Le Maire.

Statele Unite au anunțat săptămâna trecută o interdicție în privința comerțului cu Huawei, determinând Google să decidă să rupă legăturile cu al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, înainte ca intrarea în vigoare a măsurii să nu fie suspendată pentru trei luni. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ministrul-francez-al-economiei-spune-ca-parisul-nu-vrea-sa-ia-ca-tinta-huawei-54537.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/ministrul-francez-al-economiei-spune-ca-parisul-nu-vrea-sa-ia-ca-tinta-huawei-54537-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv