Legendarul pilot de Formula 1 și triplu campion mondial, Niki Lauda, care a murit luni la vârsta de 70 de ani, va fi mereu ținut minte pentru teribilul său accident din 1976, relatează France24.

Ambiția și determinarea multiplului campion mondial au rămas de neclintit chiar și în urma accidentului tragic, Niki Lauda făcând o revenire spectaculoasă și câștigând încă de două ori titlul mondial, înainte să-și dezvolte propriile linii aeriene și să devină un om de afaceri de succes.

Lauda, membru al echipei Ferrari, debutase în campionatul mondial din Formula 1 cu an mai devreme și era în fruntea clasamentului atunci când la data de 1 august, 1976, vehiculul în care se afla a ieșit de pe pistă pentru motive care nu au fost niciodată dezvăluie, autoturismul izbucnind în flăcări pe circuitul de la Nürburgring, din Germania. Lauda a fost blocat în mașina în flăcări timp de aproape un minut înainte să fie scos de alți șoferi care au oprit pentru a-l salva, aceștia riscându-și viețile. Costumele de curse ale acestora au fost și ele arse din cauza căldurii excesive.

Imaginile cu accidentul oribil au făcut înconjurul lumii. Cu doar câteva zile mai devreme, Lauda declara într-un interviu că „pe circuitul de la Nürburgring, dacă mașina ta are probleme, ai șanse 100% de a muri”, informează France24.

Un spirit de luptător

La doar șase săptămâni de la tragicul accident și după ce a primit ultima împărtășanie pe patul de spital, Niki Lauda a surprins întreaga lume cu o revenire la circuitul Italian Grand Prix în Monza.

Lauda a terminat pe locul al patrulea, acesta fiind încă acoperit cu bandaje după ce suferise arsuri de gradul al treilea pe față și pe mâni și inhalase fum toxic. Un jurnalist prezent la raliu, povestea șocat cum l-a văzut pe Lauda când și-a scos bandajele pline de sânge de pe scalp, după terminarea cursei.

Austriacul a pierdut doar două curse în acel sezon și și-a menținut avantajul de trei puncte față de britanicul James Hunt la finalul de sezon la Grand Prix Japonia.

Niki Lauda s-a retras din cursă în timpul unei ploi teranțiale, spunând că este periculos să continue, iar Hunt a câștigat astfel singurul lui titlu mondial.

Rivalitatea dintre cei doi bărbați – care a demonstrat curajul extraordinar și spiritul de luptător al austriacului – a fost ecranizată în 2013, în lungmetrajul „Rush” al regizorului american Ron Howard.

În sezonul următor, în 1977, Lauda câștigă al doilea campionat mondial de Formula 1 cu echipa Ferrari. Acesta s-a retras la sfârșitul anului 1979 pentru a-și urma a doua pasiune, aviația civilă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/povestea-pilotului-care-s-a-intors-din-morti-niki-lauda-omul-care-a-iubit-pericolul-mai-mult-decat-victoria-54521.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/povestea-pilotului-care-s-a-intors-din-morti-niki-lauda-omul-care-a-iubit-pericolul-mai-mult-decat-victoria-54521-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv