Hidrologii au instituit cod roșu de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Șieu, afluent al râului Someșul Mare, în județul Bistrița-Năsăud, până marți la ora 24.00.

Avertizarea cod roșu de inundații intră în vigoare marți la ora 15.00 și expiră la ora 24.00.

Codul roșu de inundații vizează râurile din bazinul hidrografic Șieu, afluent al râului Someșul Mare, în județul Bistrița-Năsăud.

Sub cod portocaliu de inundații sunt, începând de marți, ora 15.00, până miercuri la ora 14.00, râuri din județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița Năsăud, iar sub avertizare cod galben, în vigoare de marți, ora 15.00 până miercuri ora 24.00 râuri din Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Suceava și Neamț.

Sunt anunțate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

În județul Bistrița-Năsăud, 80 de persoane – 40 din cartierul Viișoara, orașul Bistrița, și alte 40 din comuna Budacu de Jos – au fost deja evacuate preventiv în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale. Persoanele evacuate sunt adăpostite temporar la rude sau vecini ale căror locuințe nu sunt expuse riscului de a fi inundate.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-rosu-de-inundatii-54528.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/05/cod-rosu-de-inundatii-54528-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv